dobroge.tv

Live

Se turează motoarele pe Lacul Siutghiol

15 iunie 2023
Publicitate

În acest weekend se turează motoarele pe lacul Siutghiol din Constanța. Câteva dintre cele mai rapide bărci din lume se vor întrece în premieră la UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix.

Prima ediție a XCAT Romanian GP, care reunește câteva dintre cele mai rapide bărci de viteză de pe plan internațional, va avea loc în acest weekend pe Lacul Siutghiol din Mamaia. Anunțul a fost făcut joi de către Clubul Sportiv Municipal, care a înlăturat astfel dubiile care începuseră să planeze asupra organizării evenimentului.

În comunicatul de presă transmis în acest sens, oficialii CSM-ului au ținut să sublinieze faptul că „evenimentul a tronat sub semnul incertitudinii ca și desfășurare din cauze ce nu au ținut de Primăria Municipiului Constanța și CSM Constanța, astfel, cu o intârziere de 48 de zile de la semnarea protocolului, au putut să anunțe oficial eveniment. 

Potrivit reprezentanților CSM Constanța, la cursă vor participa nouă echipaje din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia și Suedia. Acestea se vor întrece pe lacul Siutghiol și vor atinge viteze de până la 200 de kilometri pe oră. 

De asemenea, de precizat că întrecerea se numără între cele cinci etape care se desfășoară în acest sezon în Campionatul Mondial al bărcilor cu motor de mare viteză. 

De asemenea, prin găzduirea XCAT Romanian GP, dar și a altor evenimente nautice de top care se prefigurează a avea loc pe litoralul românesc al Mării Negre, Mamaia se transformă într-o veritabilă capital a sporturilor nautice la nivel internațional.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233