dobroge.tv

Live

Farul, încă un pas spre titlu

24 aprilie 2023
Publicitate

Farul Constanța a făcut în weekend un pas mare spre titlu. „Marinarii” au câștigat la Ovidiu contra campioanei CFR Cluj cu scorul de 1-0, la capătul unei partide dominată aproape în totalitate. În urma acestui succes, dar și a rezultatului înregistrat între Rapid și FCSB, Farul s-a distanțat la patru puncte în fruntea clasamentului Superligii.

Derby-ul etapei a cincea din Superligă, dintre Farul și CFR Cluj, a debutat în forță, așa cum era de așteptat. Dornici de revanșă după înfrângerea din sezonul regulat, dar și pentru a tranșa lupta din fruntea clasamentului, „marinarii” au trecut la conducerea partidei încă din startul acesteia, împinși de la spate și de un stadion arhiplin. Munteanu, Artean sau Băluță, cu toții au trecut pe lângă deschiderea scorului în prima repriză, însă au găsit în poarta ardelenilor un portar aflat în zi de grație. Apărarea gândită de Dan Petrescu a cedat până la urmă imediat după revenirea de la cabine, când Grameni și Băluță au făcut șah mat apărarea vișiniilor și l-au lăsat cu poarta goală pe Mazilu. CFR Cluj a încercat să revină pe tabela de marcaj, însă fără succes.

Finalul partidei a adus și o fază controversată, în care ardelenii au cerut lovitură de la 11 metri. Arbitrul întâlnirii a decis însă, după consultarea VAR-ului, ca a fost fază de joc. S-a încheiat 1-0 pentru Farul, care a obținut astfel o victorie care poate fi decisivă în lupta pentru titlu în acest sezon.

Nu am cum să ascund fericirea pentru că după o săptămână în care am venit după o deplasare în care am pierdut, să reacționăm jucând cu, cred eu, cea mai experimentată echipă din campionat din toate punctele de vedere, puternică. Un meci acasă decisiv, pentru că era important iar să jucăm foarte bine, cum am făcut-o în ultimele meciuri acasă la noi. Publicul fantastic. Ne așteaptă meciuri foarte grele în continuare, meciuri unde trebuie să dovedim încă o dată, cum am dovedit și astăzi și în meciurile care au fost înainte și în tot campionatul până acum că da, putem să fim o echipă importantă a campionatului, jucătorii cred că sunt foarte buni acum și lucrul acesta este foarte important pentru mine”, a declarat Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul Constanța.

Cu doar cinci etape rămase de disputat din acest sezon, Farul Constanța conduce în clasamentul Superligii, cu 42 de puncte. „Marinarii” sunt urmați pe podium de CFR Cluj și FCSB, la patru, respectiv cinci puncte.

În următoarea rundă, prima din returul play-off-ului, formația de pe litoral va evolua sâmbătă în deplasare, pe terenul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233