dobroge.tv

Live

Victorii importante pentru baschetul constănțean

23 ianuarie 2023
Publicitate

Echipele constănțene angrenate în Liga Națională de baschet au avut parte de un weekend fantastic. Dacă fetele au bifat a opta victorie consecutivă și se mențin pe podiumul clasamentului, băieții pregătiți de Alexandru Olteanu au câștigat derby-ul cu Timișoara și se mențin în lupta pentru play-off.

CSM Constanța este foarte aproape de a obține în acest sezon cea mai bună performanță din istoria baschetului de la malul mării. Elevele pregătite de Tatiana Gallova o înregistrat sâmbătă cea de a opta victorie consecutivă în Liga Națională, după ce au câștigat pe terenul lui Sirius Târgu Mureș cu scorul de 83 la 68.

Soarta partidei a fost stabiltă încă din primul sfert, câștigat de constănțence cu 12 puncte avans. Mai mult decât atât, până la finalul sfertului trei, diferența de puncte era de 27 în favoarea echipei CSM-ului, astfel că în teren au fost introduse și jucătoarele care au evoluat mai puțin în acest sezon. În urma acestui succes, formația de la malul mării și-a consolitat locul trei ocupat în prezent, având 23 de puncte după 13 meciuri disputate.

În partida următoare, programată pentru 30 ianuarie, constănțencele vor juca pe teren propriu, derby-ul cu ocupanta locului secund, Baschet UAV Arad, în cadrul etapei cu numărul 16. 

Tot sâmbătă, însă de data aceasta în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, a evoluat și echipa de baschet masculin a lui CSM Constanța. „Gladiatorii“ lui Alexandru Olteanu erau obligați să câștige derby-ul cu OHMA Timișoara pentru a rămâne în cursa pentru play-off. 

Încurajați de un public numeros, constănțenii au controlat aproape în permanență jocul din teren, pentru a se impune la final cu scorul de 82 la 67. Americanul Nate Johnson a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei, cu 30 de puncte înscrise.

În urma acestui rezultat, în Liga Națională de baschet masculin, CSM Constanța se menține pe locul 6 al clasamentului, cu 22 de puncte, însă este la doar două lungimi distanță de locul secund, în condițiile în care are și un meci mai puțin disputat. Următorul meci pentru „gladiatorii“ din Tomis este programat să aibă loc marți, la București, contra Stelei București, formație aflată pe locul 7.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233