dobroge.tv

Live

Prezență numeroasă la Cupa „Centura albă”

20 decembrie 2022
Publicitate

Duminică s-a tras oficial cortina peste anul competițional în judo-ul juvenil din România. Aproape 200 de tineri practicanți s-au întrecut în cadrul Cupei „Centura albă”, dedicată copiilor sub 12 de ani. Împărțiți pe trei categorii de vârstă, micuții s-au luptat pe tatami pentru un loc pe podium, iar la final cu toții au plecat acasă cu cadouri, diplome, dar mai ales o experiență care să îi ajute în cariera de sportiv.

Încă de la primele ore ale dimineții de duminică, sala de sport a Liceului cu program sportiv „Nicolae Rotaru” a fost luată cu asalt de un număr mare de copii și părinți din Constanța, Năvodari sau Techirghiol, dar și din județele Tulcea, Brăila și Galați. Cu toții au venit pentru a se întrece în cadrul Cupei „Centura albă” la judo.

Împărțiți pe trei categorii de vârstă, de la sub 8 ani până la sub 12 ani, aproape 200 de băieți și fete s-au luptat pe tatami pentru cele mai înalte trepte ale podiumului. La final, cu toții au primit cadouri și medalii, dar mai presus de toate au acumulat o experiență care să le fie de folos în cariera de sportiv.

Întrecerea a făcut parte dintr-un proiect inițiat de Clubul Sportiv „Pantheon” Constanța la mijlocul acestui an, intitulat „Judo - sport și educație”, prin care s-a urmărit îmbunătățirea calității vieţii populației tinere, venind cu soluții practice de îmbunătățire a sănătății fizice și psihice, prin activităţi fizice de practicare a sportului în general.

M-am bucurat să văd nu doar atleți în sală, dar și părinți. Per total, proiectul a fost unul reușit. Obiectivul era participarea, era acela al transmiterii mesajului valorilor judourilor și a judoului ca promovare pentru cei tineri. Au venit de la Galați, din județul Constanța, cluburile Medgidia, Techirghiol, Agigea, Constanța cu toate cluburile. Reușita este cu atât mai mare cu cât vedem că judo este un sport care are priză la copii și cred că va fi de viitor pentru mulți”, a declarat George Teșeleanu, președinte Clubul Sportiv Pantheon Constanța.

Numărul mare de sportivi participanți i-a luat prin surprindere și pe organizatori, în condițiile care primele estimări anunțau aproape 150 de judoka la startul Cupei. Tocmai din acest motiv, conducătorii clubului constănțean speră ca anul viitor să repete tot acest program cu o participare și mai numeroasă.

Programul pe care ni-l propunem pentru Clubul Sportiv Pantheon este de a reînnoi această serie: stagiu, Cupa Tomis și Cupa Centurilor Albe. Iar, din punct de vedere agonistic să participăm la campionatele naționale și internaționale, acolo unde în 2022 am obținut rezultate foarte bune. Sperăm să confirmăm și în 2023 și sperăm să fim mai mulți în dojo și să reușim să transmitem acest mesaj în școli, în rândul și în sufletul tinerilor, astfel încât să fie cât mai mulți practicanți de judo”, a mai declarat George Teșeleanu, președinte Clubul Sportiv Pantheon. Constanța

Proiectul „Judo - sport și educație”, care a fost sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, a debutat pe 4 septembrie 2022 cu organizarea Cupei „Tomis” la judo.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233