dobroge.tv

Live

S-au încins motoarele la Constanța: aproape 100 de piloți și copiloți s-au întrecut în cadrul Campionatului Național de Rally Raid și 4V Rally Raid Championship

31 august 2022
Publicitate

Aproape o sută de concurenți, piloți și copiloți, s-au întrecut weekendul trecut pe dealurile și câmpurile din județul Constanța în cadrul etapelor din Campionatul Național de Rally Raid și 4V Rally Raid Championship. Pentru al doilea an consecutiv, câștigător a fost desemnat echipajul format din Călin Cămărășan și Bogdan Luha, care a terminat primul la clasa SSV și în clasamentul general.

Timp de trei zile, județul Constanța a fost din nou în centrul atenției pentru practicanții sporturilor cu motor din România. Aproape 100 de piloți și copiloți s-au întrecut pe aproximativ 500 de kilometri în cadrul celor două etape organizate în cadrul Campionatului Național de Rally Raid și 4V Rally Raid Championship. Căldura caniculară, soarele arzător, vântul, praful și relieful Dobrogei au contribuit din plin la o etapă care s-a apropiat încă o dată de condițiile de la Raliul Dakar. La finalul celor două zile de concurs, marele câștigător a fost desemnat echipajul de la clasa SSV profi format din Călin Cămărășan și Bogdan Luha. Acesta a fost urmat pe podium de echipajul ucrainean format din Andree Solopov și Oleksandr Nereta, care a concurat tot la clasa SSV, și de Ferenc Fodor, de la clasa moto.

A fost un traseu mult mai tehnic, poate chiar primul traseu tehnic de la Constanța de până acum. Anul trecut a fost mai mult de viteză. Anul ăsta a fost mai mult pe tehnic. Roadbook-ul a avut mult mai mult repere, cu multe schimbări de direcție și zone tricky. Una peste alta a fost un raliu foarte frumos, ne-a plăcut foarte mult și de abia așteptăm să revenim în octombrie la următoarea etapă”, au declarat Călin Cămărășan și Bogdan Luha, câștigători etapa a III-a 4V Rally Raid Championship.

A fost o etapă grea, a treia realizată de către noi, 4V Rally Raid. A fost cald, a fost praf, au fost kilometri mulți. Dacă în Sibiu și în Focșani ne-am dat la munte, pe răcoare, prin păduri. A fost un traseu de viteză într-adevăr pentru că a permis distanțe lungi și secțiuni de trei-cinci kilometri fără repere, asta însemnând că poți să-i dai full speed. Dar să nu uităm totuși că 365 de kilometri de parcurs într-o zi, pe câmpuri, e o provocare dificilă, grea, unde căldura, praful și oboseala își spun cuvântul. Și chiar dacă e un traseu de viteză, trebuie să fim ponderați”, a declarat Jean Vlad, organizator 4V Rally Raid Championship.

Vremea caniculară care a pus stăpânire pe Dobrogea a dus și la producerea unui incident, care din fericire nu s-a soldat cu accidentări grave.

Un motociclist a căzut din cauza faptului că nu a avut vizibilitate, practic a forțat o depășire, n-a văzut, a căzut și s-a ales cu o fractură de coaste. Dar totul e bine când se termină cu bine. Mulțumim foarte mult echipei SMURD, elicopterului care a intervenit într-un timp scurt, coordonatorului din centrul de comandă care a coordonat această intervenție foarte prompt, în așa fel încât pilotul accidentat a ajuns în condiții de siguranță la spital”, a mai declarat Jean Vlad, organizator 4V Rally Raid Championship.

Seria întrecerilor organizate de către 4V Rally Raid România în județul Constanța va continua la finalul lunii octombrie, când se va închide în mod oficial sezonul competițional din acest an în întrecerile de Rally Raid.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233