dobroge.tv

Live

Stagiu internațional de judo la Venus

31 august 2022
Publicitate

Stațiunea Venus a devenit în această săptămână capitala judo-ului din România și nu numai. Aproape 500 de sportivi de toate vârstele, din România și din Ucraina, se pregătesc în cadrul celei de-a șasea ediții a „Pantheon Judo Stage Randori și Kata”. Antrenamentele au loc în cel mai mare dojo în spațiu deschis din Europa și sunt susținute de trei instructori de renume în lumea judo-ului mondial.

În fiecare vară, stațiunea Venus de pe litoralul românesc, devine timp de o săptămână polul de interes al judo-ului din România și nu numai. Ajuns în acest an la cea de a șasea ediție, „Pantheon Judo Stage Randori și Kata” organizat de Clubul Sportiv Pantheon Constanţa a adunat la un loc aproape 500 de sportivi de toate vârstele, atât din România, cât și din afara granițelor. Cu toții vor avea fi antrenați de trei instructori de renume în lumea judo-ului mondial sensei Eiko Shepherd, Eiji Kikuchi și Iulian Surlă.

Este ediția a șasea, cu o participare de peste 400 de judoka. Este o participare extrem de importantă, în medie, stagiile de judo din România nu depășesc 200-250 de judoka. Deci, din din punct de vedere cantitativ este un stagiu extrem de reușit, iar calitativ, prin cei doi sensei coordonatori, Eiji Kikuchi și Eiko Shepherd, cred eu că este maximul pe care putem să-l avem în acest moment la nivel european. Amândoi fiind acompaniați de către sensei Iulian Surlă, un vicecampion mondial al României, multiplu campion european, deci cu un background excepțional în temă de kata, judo, judo nekata”, a declarat George Teșeleanu, președinte Clubul Sportiv Pantheon Constanţa.

Sunt mari maeștri consacrați în judo, sunt o figură obișnuită pentru ei, pe când acum cu ceilalți, cu străinii, cu japonezii, privesc altfel și cred că e mai mult decât benefică. Lăsând la o parte partea de tehnică. Deci dacă discutăm de tehnică deja vorbim de lucruri speciale, de un alt nivel, despre faptul că este fabulos să te pregătești, atunci când ești copil, cu un maestru care este la un anumit nivel. Este ca și cum ar veni un profesor de la facultate și predau copiilor și știu să facă treaba asta”, a declarat sensei Florentin Marinescu.

„Pantheon Judo Stage Randori și Kata” se va încheia în weekendul care urmează, când va fi organizată în premieră Cupa „Tomis” la Judo. Aceasta va avea loc în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv N. Rotaru din Constanța, în perioada 3-4 septembrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233