Antrenamentele în aer liber, mutate de unii constănțeni în sala de sport din cauza caniculei: sfaturi pentru a obține un corp armonios
Temperaturile ridicate de afară i-au făcut pe unii sportivi să se mute de pe plajă în sala de sport. Din cauza vremii caniculare mulți și-au mutat antrenamentele în sălile de fitness. Aici este mai răcoare iar exercițiile pot fi făcute în condiții optime. În ultima perioadă tot mai mulți constănțeni au ales pachetele sălilor de sport din oraș, deoarece se pot bucura și relaxa într-un mediu potrivit. De asemenea, specialiștii susțin că pe lângă mișcarea fizică, important este să nu uităm să mâncăm echilibrat și să dormim minimum opt ore pe seară.
Pentru cei mai mulți constănțeni mișcarea de dimineață în aer liber s-a mutat în sala de sport și asta pentru că aici aceștia beneficiază de aer condiționat, dar și de o atmosferă relaxantă, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.
Sunt peste 30 de grade Celsius afară așa că majoritatea sportivilor și-au mutat antrenamentele în sălile de sport. Vremea caniculară nu trebuie să reprezinte un impediment, susțin aceștia. Dacă vrei să ai un corp perfect mereu vei găsi soluții pentru a face mișcare.
„De 16 ani fac doar sală. E foarte important să facem orice tip de mișcare, de sport și o alimentație echilibrată”, spune un constănțean.
„Ne ajută la sistemul circulator, pentru sânge, creier, ne îmbunătățește starea de spirit și zilele, în modul în care noi arătăm, crește stima de sine, exact”, spune un tânăr.
Pe lângă exercițiile fizice, o alimentație sănătoasă este cheia unui corp armonios. Specialiștii le recomandă clienților să nu apeleze la tot felul de diete care promit pierderea multor kilograme într-un timp scurt, ci doar să mănânce echilibrat. De asemenea, nici somnul nu trebuie neglijat.
„În ziua de azi alimentele din păcate nu sunt foarte sănătoase, stilul de viață este cum este, de aceea trebuie să venim cu un aport de efort fizic ca să ne simțim bine, să fim sănătoși și să îmbătrânim frumos”, a declarat Diana Pivniceru, antrenor personal.
„Sunt mai multe motorașe care se îmbină împreună. Este alimentația, sportul, odihna. Dacă ceva scârțâie într-unul dintre aceste procese, automat ți rezultatele sunt mai slabe. Din punctul meu de vedere alimentația contează forte mult, cel puțin 70%”, a declarat Bogdan, antrenor personal.
„Alimentația e baza. Aici venim să rupem fibra musculară. Ce facem aici, se concretizează acasă în următoarele 24-72 de ore, prin alimentație”, spune un constănțean.
Mai mult, modul de lucru este de asemenea important. Nu trebuie să exagerăm cu greutățile, iar în cazul în care nu știm cum să folosim un aparat, trebuie să cerem ajutorul unui specialist pentru a evita riscul de accidentare.
„Important și cum te antrenezi. Degeaba intri pe ușă dacă nu știi ce să faci. Formulele de lucru sunt foarte importante, să știi greutățile, exercițiile unul după altul”, spune Viorel, antrenor personal.
„Înainte de a începe un antrenament facem o ușoară bicicletă, un stretching să intrăm în antrenamentul propriu-zis. Nu trebuie să ne dezvoltăm ego-ul în sală de ridica greutăți enorme, nu trebuie să avem mentalitatea că dacă intrăm în sală ne facem Hulk. Nu! Antrenamente ușoare, greutăți moderate și automat căpătăm o rezitență și un tonus muscular”, spune Bogdan, antrenor personal.
Cei care își doresc rezultate trebuie să țină cont că acestea vin în timp, cu multă muncă și răbdare. De asemenea, oamenii pot opta pentru un antrenor personal, iar tarifele variază. De pildă, o ședință pornește de la 50 de lei, iar un pachet poate ajunge și la 700 de lei.