dobroge.tv

Live

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului. Uhrin: Nu ştiu ce aş fi putut face mai mult

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului. Uhrin: Nu ştiu ce aş fi putut face mai mult
30 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Dinamo a retrogradat în Liga a 2-a după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur şi scor 1-1 în retur. Dinamoviştii vor evolua în eşalonul secund pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, în 1948. Clujenii revin în primul eşalon.

Duminică, pe stadionul Dinamo, au marcat Tescan ’17 pentru clujeni şi Morar ’20 pentru dinamovişti.

Dinamo: Eşanu – G. Creţu (Bani ’64), Carp, Aloe, A. Radu (Filip ’73) – Torje, Pierret (Haită ’89), Grădinaru – Morar (Ivanovski ’64), Irobiso, C. Matei (Rodrieguez ’74). Antrenor: Dusan Uhrin

Universitatea Cluj:Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Dobrescu – Pires (Gugu ’90), Ioan Filip, Tescan (Balgiu ’65) – Ribeiro (Pîrvulescu ’46) Remacle, Boiciuc. Antrenor: Erik Lincar

Meciul a fost arbitrat de Adrian Cojocaru.

Uhrin: Nu ştiu ce aş fi putut face mai mult

Antrenorul echipei Dinamo, Dusan Uhrin, a declarat că nu ştie ce ar fi putut face mai mult ca să salveze echipa de la retrogradare şi a lăsat să înţeleagă că va părăsi clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Este o situaţie incredibilă şi pentru mine. Sunt atât de trist de ceea ce s-a întâmplat, pentru că am crezut că vom reuşi să trecem de baraj şi vom păstra Dinamo în Liga I. Dar s-a întâmplat... Cred că acum conducerea lui Dinamo trebuie să se gândească ce va fi în viitor. Dacă schimbi într-un an 55 de jucători şi patru antrenori este imposibil să te gândeşti la viitor. Dacă e să vorbesc numai despre aceste două meciuri, am pierdut prima repriză la Cluj şi nu am putut reveni. Este prea puţin să marchezi un gol în două meciuri. Sunt atât de trist încât nu pot analiza mai mult (n.r. - meciurile de baraj). Nu ştiu ce aş fi putut face mai mult. Poate, dacă revăd meciul, aş fi schimbat ceva, dar nu ştiu. Nu sunt mândru de cea ce am realizat, pentru că am retrogradat. Dar aş fi luat aceeaşi decizie (n.r. - de a prelua echipa), pentru că am vrut să ajut Dinamo. Am vrut să ajut, dar nu am reuşit. Nu vreau să vorbesc despre ce am greşit. Este şi vina mea, este adevărat. Atmosfera este urâtă în vestiar, am vorbit cu jucătorii, dar rămâne între noi. (n.r. - ce se va întâmpla cu clubul) Nu este o întrebare pentru mine cea despre viitorul lui Dinamo. (n.r. - dacă este cea mai rea experienţă ca antrenor) Nu vreau să vorbesc despre asta, nu trebuie să vorbesc despre lucrurile interne de la Dinamo, am antrenat 25 de ani şi nu am fost niciodată într-o situaţie atât de rea. (n.r. - dacă va rămâne) Nu am contract pentru sezonul viitor, am vrut să ţin echipa Dinamo în prima ligă, nimeni nu a vorbit cu mine despre aşa ceva, dacă să rămân în cazul în care echipa retrogradează", a declarat Uhrin, potrivit news.ro.

Zăvăleanu: Nu mai avem banii din drepturile tv, dar rămânem la căutarea unui finanţator.

Administratorul judiciar al FC Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a declarat duminică seară, după ce echipa a retrogradat în eşalonul secund, că acum situaţia trebuie recalibrată, el subliniind că nu vor mai exista acei bani din drepturile tv.

“Mă gândesc în primul rând la suporterii acestei echipe, care au iubit-o şi au fost alături de ea necondiţionat. Totuşi, este important să ne uităm ce se întâmplă de mâine, să ne uităm înainte. Această procedură de insolvenţă are o rezolvare legală atunci când se găseşte finanţare. Dincolo de rezultatul sportiv, Liga 1 sau Liga 2, fără finanţare această echipă nu putea ieşi din insolvenţă. Într-adevăr în acest moment se strâng puţin termenele, nu mai avem banii din drepturile tv, dar rămânem la acelaşi lucru, la căutarea unui finanţator. Sunt şanse (pentru a continua în Liga a 2-a), nu cred că despre asta putem vorbi, că nu ar fi şanse. Sunt oameni în spatele lui Dinamo care încă ajută cu bani, trebuie recalibrată situaţia. De mâine o să vedem ce este de făcut pentru că deşi era o perspectivă liga a doua niciodată nu ne-am gândit totuşi că s-ar putea chiar ajunge în situaţia asta destul de dramatică. În ultima perioadă am avut discuţii cu mai mulţi oameni foarte apropiaţi de Dinamo şi sper ca de săptămâna asta să şi vină cu ceva concret, pentru că este nevoie de bani pentru ieşirea din procedura de insolvenţă”,a spus Zăvăleanu.

Potrivit sport.ro, întrebat dacă Dinamo riscă desfiinţarea, dată fiind situaţia dificială în care se găseşte clubul din punct de vedere financiar, Zăvăleanu a răspuns: „Nu, nici vorbă. Cine a spus aşa ceva? Nu. Nu intră în discuţie aşa ceva. Cred că aşa cum echipa a fost ajutată până în acest moment, va fi ajutată în continuare. Într-adevăr, va fi mult mai greu, dar probabil că vom găsi sursele de finanţare necesare supravieţuirii”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233