dobroge.tv

Live

Performanță și pe timp de război

15 aprilie 2022
Publicitate

Războiul din Ucraina a schimbat viața tuturor. Elevi, profesori, artiști sau sportivi, cu toții s-au văzut nevoiți să fugă din calea bombardamentelor pentru a se salva. Cei mai norocoși dintre ei au reușit chiar să ajungă în zone unde și-au putut relua activitatea în condiții normale.

Kostya Belgrotzky este un tânăr de doar 15 ani, din Odessa, pe care războiul din Ucraina l-a obligat să își părăsească țara natala alături de familia sa pentru a-și salva viața. Până la invazia armatei ruse, timpul său era împărțit între școală și sala de antrenament, el fiind practicant de judo încă de la o vârstă fragedă. După ce a scăpat cu bine din calea bombardamentelor, norocul i-a surâs acum lui Kostya și pe plan sportiv, el având posibilitatea de a se pregăti alături de unii dintre cei mai promițători luptători ai Constanței și ai României.

După primele explozii, când au început bombardamentele, ne-am uitat pe internet și am aflat că a început războiul. Imediat ne-a sunat tatăl meu de pe mare și ne-a spus să ne facem bagajele și să plecăm cât mai repede din Odessa.

În urmă cu aproape o lună am reușit să venim în Constanța, eu, cu mama și cu sora mea. Cam la trei săptămâni după noi au venit și bunicii din partea tatălui meu. Cu toții stăm într-un apartament pe care ni l-a pus la dispoziție un prieten navigator de-al tatălui meu”, a declarat Kostya Belgrotzky, refugiat.

În cariera sa, Kostya a reușit să obțină mai multe medalii și titluri la nivel național în Ucraina. De asemenea, el are și o participare la un campionat european de judo din Cehia. Acum, el are ocazia de a-și îmbunătăți stilul, mai ales că doi dintre noii săi colegi de antrenament, Mihai Robert Măturoiu și Lucian Andrei Didenco, au reușit recent să urce pe podium la Campionatele Europene de Ju Jitsu care au avut loc în Gregia, la Creta.

Este o senzație greu de explicat. Adică să ajungi în centru acolo și să-ți strige numele când mergi înspre podium, să fie atâția spectatori acolo. Este ceva frumos. Dacă-l faci cu plăcere, nu simți munca pe care o depui. Adică e o pasiune și dacă o faci cu plăcere ajungi departe la un moment dat. Într-adevăr, au fost momente grele pentru mine, am suportat și umilințe și accidentări, dar am reușit să merg mai departe și să ajung la nivelul la care sunt acum”, a declarat Lucian Andrei Didenco, vicecampion European Ju Jitsu.

Lucian Andrei Didenco a început cu judo, la 5 ani și jumătate. În paralel el a făcut karate, kick-boxing și culege acum primele roade ale muncii în ju-jitsu, un sport dur, în care îți trebuie multă ambiție și pasiune pentru a continua. Lucian are 16 ani și a ajuns în finala probei de fighting Under 18, la categoria 73 de kilograme.

Am început primul meci, l-am câștigat foarte frumos. Am avut lovituri, proiectări spectaculoase și am câștigat tot punctul pentru mine înainte de terminarea timpului. Apoi am mai avut încă un meci pe care l-am câștigat cu un grec. Iar apoi am intrat în semifinală cu un băiat din Muntenegru, am câștigat și acel meci, dar m-am accidentat puțin la umăr. Am reușit să merg mai departe, iar în finală am luptat cu un italian și din cauza accidentării, bine și el era un sportiv foarte experimentat, mai experimentat decât mine, centura neagră în Ju Jitsu, am pierdut meciul la puncte. 8-4 pentru el”, a mai declarat Lucian Andrei Didenco, vicecampion european Ju Jitsu.

Sportivii medaliați în Grecia vor lupta pentru România în noiembrie, la CM de la Abu Dhabi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233