dobroge.tv

Live

Imnul României a răsunat în sala din Grecia. Constănțenii David Rizu și Robert Măturoi, campioni continentali la Ju Jitsu

07 aprilie 2022
Publicitate

Constanța continuă să reprezinte cu succes România în competițiile internaționale de arte marțiale. Șase sportivi reprezentând două cluburi de la malul mării au urcat weekendul trecut tricolorul pe podium la Campionatele Europene de Ju Jitsu din Grecia.

Săptămâna trecută, timp de patru zile, șase sportivi din cadrul a cluburilor constănțene, CS Marina și CS Pontica, au fost selecționați și au reprezentat cu succes România la Campionatul European de Ju Jitsu, care a avut loc în Creta, Grecia. Doi dintre aceștia, David Rizu și Robert Măturoi, au reușit să termine întrecerea pe primul loc la categoria lor de vârstă și greutate, câștigând titlul de campioni europeni. Mai mult decât atât, din cauza unei accidentări, acesta din urmă a fost nevoit să aleagă între două finale pentru a putea lupta la capacitate maximă pentru titlul continental.

Am renunțat la finală. Am luat locul doi la proba de Newaza și am ales să particip la partea de fighting următoarea zi pentru a lua locul întâi. E foarte greu, totul ține de atitudine, de ajutorul antrenorului. Nu e ușor să ajungi sus. Este foarte multă muncă la mijloc. Am avut niște dureri îngrozitoare, nu mai puteam, îmi venea să renunț, să arunc totul, eram așa: Lăsați-mă că nu mai am nevoie de nimic. Dar cu ajutorul antrenorului și cu foarte mult sprijin am reușit să-mi recapăt răbdarea și atitudinea pentru a obține acest loc”, a declarat Robert Măturoi, CS Pontica Constanța.

În primul rând, ca român, cea mai mare satisfacție a mea a fost să aud imnul și una și mai mare, că acolo unde au participat 50 de țări, am auzit de trei ori la rând imnul. Și asta nu pentru că sportivii erau predominant români, ci pentru că avem o motivație așa mai deosebită. Am văzut diferența din punct de vedere material și nu numai, între țările din vestul Europei, care veneau cu staff, cu tot ce trebuie acolo, cu medici, cu maseuri, în comparație cu posibilitățile noastre mai reduse. Însă, este o experiență foarte bună. Și să auzi imnul tău, compensează toate neajunsurile astea pe care le-am trăit de-a lungul timpului”, a declarat Fănel Costea, președinte al CS Pontica Constanța.

Competiția, la care s-au calificat și au participat peste șase sute de sportivi din 25 de țări, a reprezentat o încercare deosebită pentru sportivii români, având în vedere nivelul tehnic ridicat și diferențele de potențial între statele participante, atât din punct de vedere a bazei de selecție cât și a posibilităților de finanțare și susținere a sportivilor.

Este un lucru pe care mi-l doream foarte mult. L-am obținut foarte greu, numai cu ajutorul antrenorilor, părinților și cu foarte mult sprijin. Este un titlu foarte mare, îmi dau seama. Dar doar cu foarte multă muncă și ajutorul antrenorilor am putut obține acest titlu”, a mai declarat Robert Măturoi, CS Pontica Constanța.

Copiii ăștia sunt foarte motivați. Se mai întâmplă câteodată să-i mai și cert, dar de cele mai multe ori sunt mândru de ei pentru că reușesc să-și depășească limitele. Dincolo de efortul pe care îl fac, trebuie să fie și o rezistență la durere pentru Ju Jitsu, Judo și toate celelalte sporturi de coliziune implică rezistența la durere. Trebuie să reușești să te învingi pe tine prima dată și abia apoi poți să lupți cu alții”, a mai declarat Fănel Costea, președinte CS Pontica Constanța.

Pe lângă David Rizu și Robert Măturoi, pe podium la Campionatele Europene de Ju jitsu ce au avut loc la Creta au mai urcat Daria Kraus și Andrei Didenco, ambii medaliați cu argint, și Teodor Carabineru.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233