dobroge.tv

Live

Buvinic a plecat de la HC Dobrogea Sud

03 februarie 2022
Publicitate

HC Dobrogea Sud primește lovitură după lovitură în startul acestui an. După accidentarea căpitanului Ionuț Nistor și eșecul în derby-ul cu Potaissa Turda, constănțenii au fost anunțați de croatul Marko Buvinic că renunță la cariera de sportiv la numai 29 de ani. Aceasta este cea de a doua plecare neprevăzută după cea a antrenorului Djordje Cirkovic din toamna anului trecut.

La mai puțin de trei luni de la plecarea neașteptată a lui Djordje Cirkovic de la cârma echipei, HC Dobrogea Sud a mai primit o lovitură asemănătoare chiar la începutul acestei luni și înaintea meciurilor de foc de care depinde soarta acestei ediții de campionat.

Handbalistul croat Marko Buvinic i-a anunțat pe oficialii constănțeni și pe fanii HCDS-ului că a decis să renunțe la activitatea competițională, la numai 29 de ani. În aceste condiții, interul dreapta de 1,90 m și 90 kg s-a despărțit de formația constănțeană după doar jumătate de an, la mijlocul contractului care ar fi trebuit să expire în această vară.

Salut, familia HCD și fanii! Am să vă dau o veste. Am decis să pun punct carierei de handbalist, din motive personale. Dar, în același timp, vreau să vă spun că sunt foarte bucuros că am făcut parte din acest club și sunt recunoscător pentru sprijinul suporterilor. De fiecare dată când am intrat în Sala Sporturilor, i-am simțit aproape. Încă o dată, mulțumesc și succes în partea a doua a sezonului! Vă urez și toate cele bune în viață! Hai, Constanța!”, a declarat Marko Buvinic.

Încă de la venirea sa, Marko Buvinic a fost considerat drept una dintre piesele grele ale echipei. El este vicecampion al Macedoniei cu Metalurg Skopje și de patru ori vicecampion al Croației cu Nexe Nasice, echipă cu care a jucat și în Final Four-ul SEHA League. Marko este si de două ori finalist al Cupei Croației și are în palmares și un argint european cu reprezentativa Under-20 a Croației. De altfel, Buvinic a fost cel mai bun marcator pentru HC Dobrogea Sud în partida disputată pe teren propriu, pe 31 Ianuarie, cu Potaissa Turda, și pierdută cu scorul de 27 la 29.

Imediat după primirea veștii, conducătorii formației constănțene au precizat că au încercat să îl convingă pe Buvinic să revină asupra deciziei măcar pentru meciurile din această lună, decisive în economia acestei ediții de campionat, însă fără rezultat.

În acest moment, HC Dobrogea Sud se află pe locul doi în clasament, cu 40 de puncte, însă și două meciuri mai puțin disputate față de liderul Potaissa Turda.

Următoarea partidă pentru constănțeni este programată să aibă loc duminică, la Chiajna, contra Stelei București, ocupanta locului 4 în clasamentul Ligii Naționale la handbal masculin.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233