dobroge.tv

Live

Vacanță pentru „tricolorii” de la HC Dobrogea Sud

03 ianuarie 2022
Publicitate

2021 a fost un an peste așteptări pentru portarul lui HC Dobrogea Sud, Daniel Vasile. A devenit titular în poarta formației constănțene cu care a terminat anul pe primul loc și a fost desemnat al doilea cel mai bun jucător din Liga Națională la handbal masculin. El și căpitanul lui HCDS, Ionuț Nistor, se află acum cu naționala României la Cluj, acolo unde vor disputa primul turneu preliminar pentru Campionatul Mondial din 2023.

Căpitanul lui HC Dobrogea Sud, Ionuț Nistor, și portarul liderului din Liga Națională, Daniel Vasile, au petrecut pe fugă noaptea de revelion. Cei doi handbaliști ai formației de pe litoral au răspuns prezent la convocarea făcută de selecționerul României Xavier Pascual la primul turneu preliminar pentru Campionatul Mondial din 2023. De altfel, Nistor și Vasile au reprezentat România și la Turneul Carpați, care a avut loc la finalul anului trecut, în cadrul căruia „tricolorii” au învins Turcia în cele două partide disputate.

Acum, miza este cu totul alta, mai ales că este abia prima etapă dintr-un drum lung până la calificarea la turneul final de anul viitor. În cadrul turneului care va avea loc la Cluj Napoca, România disputant în intervalul 7-9 ianuarie, trei partide în compania selecționatelor Israelului, Ciprului și Republicii Moldova.

În ceea ce privește echipa de club, Daniel Vasile a recunoscut că anul 2021 a fost cel mai bun pentru el și pentru HC Dobrogea Sud. Pe lângă Supercupa României câștigată vara trecută chiar în fața lui Dinamo București, constănțenii au încheiat anul pe primul loc în Liga Națională la handbal masculin și își doresc să termine sezonul cu cel puțin un trofeu câștigat.

HC Dobrogea Sud are 40 de puncte, cu 13 victorii, un egal și o singură înfrângere, înregistrată pe terenul campioanei. Dinamo are 39 de puncte în clasament, dar mai are de jucat restanța cu CSM Bacău. Podiumul provizoriu este încheiat de Steaua și Potaissa Turda, la egalitate, cu câte 36 de puncte.

Primul meci oficial pentru HCDS în acest an este programat pentru 31 ianuarie, la Constanța, contra lui Potaissa Turda.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233