dobroge.tv

Live

Se turează motoarele la Constanța

20 august 2021
Publicitate

Constanța intră încet dar sigur pe harta sporturilor cu motor din România. Timp de trei zile peste 50 de echipaje de raliu și piloți de motociclete, amatori și profesioniști, se vor întrece în cadrul celei de-a treia etape a Campionatului Național de Rally Raid din acest an. Întrecerea se bucură și de prezența a numeroși participanți de peste hotare.

Pentru al treilea an consecutiv, Constanța va fi gazda unei etape din cadrul Campionatului Național de Rally Raid. Aproape 100 de piloți și co-piloți amatori și profesioniști se vor întrece timp de două zile la clasele auto, moto, SSV și ATV. Printre aceștia se numără și numeroși concurenți de peste hotare, care s-au arătat interesați de traseele și relieful pe care îl oferă Dobrogea, foarte asemănător cu cel din mult mai prestigiosul Raliu Dakar.

Chiar dacă diferența între cele două competiții este una uriașă, ultimii ani demonstrează o creștere a interesului în zona Dobrogei față de sporturile cu motor.

Gândiți-vă că pe lista de concurenți din acest an există campionul la nivelul Europei la categoria Quad, pe care noi nici nu-l cunoșteam. Adică noi nu l-am invitat pentru că nu îl cunoșteam, nu aveam o corespondență. Ne-am trezit că s-a înscris. Deci dacă un campion de nivel european ne-a contactat și a venit la noi cred că spune multe. Acest om este genul de concurent care chiar merge la competiții internaționale mari. Și uitați că ajuns și la Constanța”, a declarat Jean Vlad, organizator 4V Rally Raid.

Printre concurenții care se vor lupta pentru supremație la Constanța se numără și campionul național și totodată al Europei de Est la clasa SSV, Robert Ciobanu. El speră să își apere cu succes titlu, apreciind totodată și prezența concurenților de peste hotare, care contribuie la creșterea competitivității pe traseu.

Un plus și de organizare, pentru că sportivii să știți că vin. Și noi când am fost la o competiție internațională să știți că ne-am bucurat de tot ce au făcut acei organizatori și am revenit și revenim oricând cu plăcere. Jean, într-adevăr și-a dat silința și toți cei care organizează aici la Constanța, pentru că nu e numai el, este o întreagă echipă în spate. Ne bucurăm că sunt cât mai mulți. Cred că îi atrage și numărul de kilometri pentru că nu oriunde în Europa mai poți întâlni numărul de kilometri de probă specială undeva la 300-500 pentru că în Campionatul European de exemplu se merge în probe de 50-100 de kilometri și se revine în service. Cred că asta îi atrage foarte mult”, a declarat Robert Ciobanu, campion național Rally Raid, clasa SSV.

Peste 50 de echipaje din Bulgaria, Ucraina, Slovacia, Italia, Polonia, Cehia și România se vor întrece sâmbătă și duminică, de la primele ore ale dimineții atât pe porțiuni asfaltate sau betonate și drumuri agricole, cât și pe trasee în off-road, care cuprind dealuri, stânci, nisip, albii secate, arbuști căzuți, vegetație și păduri.

Per total, gladiatorii motorizați vor avea de parcurs 550 de kilometri în condiții variate, care vor solicita intens abilitățile de pilotaj și fiabilitatea vehiculelor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233