dobroge.tv

Live

Cerul Constanței, colorat de zeci de zmeie: sportivii au urcat pe plăci și s-au lăsat conduși de forța vântului

30 iunie 2021
Publicitate

Zeci de zmeie au colorat cerul astăzi în Constanța! Plaja a redevenit casa de vacanță a iubitorilor de adrenalină pe mare. Sportivii au urcat pe plăci și au mânuit zmeele conduși de forța vântului. Comunitatea a crescut cu aproape 20 de sportivi față de anul trecut, mare parte dintre ei fiind doamne care s-au lăsat inspirate și s-au înarmat cu curaj pentru a înfrunta vântul pe apă.

Cerul a fost pictat astăzi în culorile curcubeului de iubitorii de adrenalină pe mare! Zeci de sportivi s-au urcat pe placă și s-au lăsat purtați de vânt pe mare. Curajul vine la pachet cu disciplina astfel că iubitorii de kite s-au echipat corespunzător și s-au distrat ore în șir pe apă.

Vesta de impact și neoprenul sunt ca să mă protejez, când cad în apă să nu mă lovesc, să nu rămân fără aer când cad de la o înălțime foarte mare. Harness-ul îmi ține zmeul. S-ar putea ca atunci când bate vântul mai tare să fie și 40 de oameni pe apă. Să vedeți un full house ce înseamnă. Când nu mai vedeți nimic, decât zmeie pe apă, oameni care sar și tot felul de trick-uri. Show”, spune Ștefan Perșinaru, instructor de kitesurfing.

Pe plajă l-am întâlnit și pe fostul fundaș Florin Tâlpeanu. După ce a dat piept cu înălțimea urcând pe Everest, a sărit cu parașuta de la 3.000 de metri și a accelerat motoarele prin munții și văile din țară, acesta s-a îndrăgostit de kite-surfing.

De trei ani, cam așa. Mă gândeam să încerc un alt sport extrem și am ajuns și la kitesurfing. Este un sport relativ ușor dacă ești un pic mai atletic”, Florin Tâlpeanu, sportiv.

Comunitatea crește de la an la an, cu 10-20-30%, în fiecare an. Vin din ce în ce mai mulți tineri, din ce în ce mai mulți adulți, oameni cărora le plac sporturile de apă și vor să piardă cât mai mult timp pe apă, nu pe uscat”, a declarat Andrei Damian, instructor de kitesurfing.

Pentru cei cu adevăraţi pasionaţi nimic nu mai contează atunci când se află pe mare. Nici măcar banii. Un echipament de surf poate costa și câteva mii de euro. Placă ajunge la 200 de euro, un ham de pus pe corp 100 de euro iar un zmeu 400 de euro.

O oră cu instructor autorizat costă în medie 300 de lei, cu echipamentele incluse. Iar ca să învățați să mânuiți zmeul pe mare aveți nevoie de 10 ore de antrenament.

Reporter: A crescut și interesul doamnelor să practice acest sport.

Andrei Damian, instructor de kitesurfing: Da, este adevărat. Vin din ce în ce mai multe fete și tinere. Ușor-ușor cred că vom ajunge la 50-50. Acum suntem undeva pe la 30% femei, 70% bărbați.

Turiștii și constănțenii îi admiră pe kiteri de pe nisip. Unii se lasă inspirați și își promit să practice acest sport în viitor.

Este un sport foarte frumos de vară și îi admir. Sunt curajoși”, spune o doamnă.

Noi momentan cu paddle, nu am sări niciodată de sus pentru că e un sport la care îți trebuie în primul rând dorința. Dorința o am dar nu am răbdarea necesară pentru așa ceva”, spune un domn

Contează greutatea pe care o ai, curajul de a te lansa la apă și, nu în ultimul rând, echipamentul. În acest sport, cu răbdarea calci marea!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233