dobroge.tv

Live

Turneu de calificare în stațiunea Mamaia

24 iunie 2021
Publicitate

Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia se pregătește din nou de sărbătoare. În acest weekend, pentru al treilea an consecutiv, Constanța va găzdui un turneu de calificare la Campionatele Europene de Baschet 3x3. 27 de echipe din 15 țări se vor lupta pentru medalii, printre care și naționalele de băieți și fete ale României.

După o pauză de un an cauzată de pandemia de coronavirus, întrecerile internaționale de baschet 3x3 vor reveni în România la sfârșitul acestei luni. În acest weekend, timp de două zile, Constanța va găzdui, pentru a treia oară consecutiv, un turneu de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3x3.

Evenimentul este organizat de către Federația Română de Baschet, Asociația Județeană de Baschet Constanța și Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța. La startul competiției se vor alinia nu mai puțin de 27 de echipe reprezentând 15 țări.

Printre acestea se vor număra și naționalele României de baschet 3x3. Selecționata feminină a României, calificată și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și-a câștigat deja biletele și la turneul final al Europenelor, prin prisma poziției ocupate în clasamentul mondial. Fetele vor juca însă și la turneul de la Constanța, la fel cum au făcut-o și în 2018, atunci când turneul final a fost organizat la București. Ele vor face parte din grupa A, alături de reprezentativele Irlandei și Suediei.

Pe de altă parte, naționala masculină de baschet 3x3 a României va trebui să lupte la Constanța pentru calificare, alături de alte 14 echipe naționale. Tricolorii au fost repartizați în grupa B, alături de Lituania, Georgia și Irlanda. Conform regulamentului de desfășurare a competiției, la fiecare categorie, echipele vor fi împărțite în patru grupe, urmând ca primele două clasate să avanseze în runda eliminatorie.

Câștigătoarele celor patru meciuri din runda eliminatorie se califică la FIBA 3x3 Europe Cup 2021.

Turneul final al FIBA 3X3 Europe Cup va avea loc în perioada 10-12 septembrie, la Paris.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233