dobroge.tv

Live

Antrenamente de karate pe plaja din Mamaia: „Dacă domnul profesor spune să intrăm în apă, intrăm în apă”

01 februarie 2021
Publicitate

Un antrenor de karate din Constanța a dat sala pentru plajă. Ore bune își antrenează elevii în apa mării rece că gheață din Mamaia, într-o adevărată demonstrație de forță și talent. Recunosc că nu este la fel de ușor ca pe Tatami dar spun că este cea mai bună imunizare împotriva virusurilor care ne dau târcoale în această perioadă.

Daria și Rareș sunt doi dintre cei mai buni elevi pe care-i are antrenorul de arte marțiale din Constanța. Fac antrenamente la sala zilnic însă au decis să renunțe la confortul oferit de salteaua tradițională - tatami - și au mers pe plajă. Desculți, doar în kimono-uri, cei trei s-au antrenat timp de câteva ore bune, în aer liber la doar patru grade Celsius și-n apa mării la opt grade Celsius.

Reporter: Nu ți-a fost teamă să intri în apă? Văd că ești desculță pe nisip.

Daria: Deloc. Dacă domnul profesor spune să intrăm în apă, intrăm în apă. Și chiar ne-am încălzit. Când am intrat pe nisip, deja e cald. Nouă ne e cald acum. N-am mâinile reci.

Prima care a ales sportul de contact a fost Daria iar mai apoi a reușit să îl convingă și pe fratele ei, Rareș. Cei doi elevi sunt foarte serioși în tot ceea ce fac la antrenamente și nu neglijează niciodată pregătirea. Sunt extrem de concentrați iar loviturile cu pumnul, genunchiul sau cotul sunt deja lucruri banale pentru ei. Rareș preferă mișcările în apă marii.

E foarte rece dar nu se mai simte. E adrenalina și facem încălzirea și ne reglăm”, spune Rareș.

Daria: E frig dar după nu mai simți nimic. Eu ascult doar ce-mi spune domnul profesor. Fac și nu comentez. Și de fapt, e mișto rău de tot.

Reporter: Familia ce spune despre această pasiune a ta?

Daria: Familia mă susține. Mama în loc să fie o persoană sperioasă, din contră. Mă încurajează, la fel și tata. Toți ne susțin pe amândoi.

Antrenorul Lazăr Iordache a început să practice sportul de contact la opt ani iar acum are 28. De șapte ani deține centura neagră la karate și încearcă să împărtășească din experiență lui și învățăceilor care vor să îi urmeze exemplul.

Încercăm să ne depășim limitele, să ne controlăm temperatura corpului și este foarte ok. Este chiar sănătos. Foarte sănătos. Acum pe bune vorbind, încercăm să ne călim și să ne imunizăm prin astfel de antrenamente. Fac asta de vrei șapte ani în continuu. În fiecare an sunt aici”, a declarat Lazăr Iordache, antrenor de arte marțiale.

Antrenorul Lazăr Iordache este unul dintre sportivii care a vrut să iasă însă din tipare de a lungul timpului și acum se poate laudă cu câteva recorduri demne de invidiat. A reușit în câteva minute să bată 21 de cuie cu palmă și deține recordul internațional la spart cărămizi cu capul sau cu cotul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233