dobroge.tv

Live

Meciuri de foc pentru Phoenix CSU Simona Halep, în campionat

16 noiembrie 2020
Publicitate

La trei săptămâni de la participarea în turneul preliminar al Cupei României, Phoenix CSU Simona Halep va lua startul în noua ediție a Ligii Naționale. Federația Română de Baschet a decis ca, din cauza pandemiei, campionatul să se desfășoare deocamdată sub formă de turnee, în care fiecare echipă va juca câte trei etape. Sorții n-au fost însă deloc favorabili formației constănțene, care va întâlni la sfârșitul lunii două dintre cele mai bune echipe din sezonul trecut.

Chiar dacă au stat departe de antrenamente o lungă perioadă de timp iar singurele meciuri disputate în ultimele șapte luni au fost cele de la turneul preliminar al Cupei României, baschetbalistele de Phoenix CSU Simona Halep sunt încrezătoare înaintea noului sezon competițional care stă să înceapă.

Sincer, ținând cont că echipa este nouă, cu doar trei jucătoare de anul trecut, fără meciuri de verificare, fără meciuri de pregătire, fără meciuri oficiale dinainte, părerea mea este că ne-am prezentat onorabil. Așa cum am pierdut trei meciuri, puteam să venim și cu două victorii”, declară Carmin Popa, antrenor Phoenix CSU Simona Halep.

În ceea ce privește campionatul, Federația Română de Baschet a anunțat că, în primă fază, partidele se vor juca inițial sub formă de turnee, iar dacă Ministerul Tineretului și Sportului va permite desfășurarea jocurilor pe etape, cu meciuri pe terenul propriu al fiecărei echipe, se va trece la acest sistem.

Sorții n-au fost însă deloc de partea constănțencelor la stabilirea țintarului, astfel că primul turneu va fi unul de foc. Elevele lui Carmin Popa vor întâlni în perioada 27-29 noiembrie, primele două clasate în ediția trecută de campionat, ACS Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare, dar și pe Universitatea Cluj.

S-a stabilit și primul turneu. Și, ca de obicei, cum avem noi foarte mare noroc, am picat din trei meciuri, primele două meciuri din turneu, cu Sfântu Gheorghe și Satu Mare, locurile unu și doi de anul trecut. Plus Cluj-Napoca, care a terminat pe locul cinci anul trecut. Sincer, nu voiam acest lucru, voiam să am și un joc sau două mai ușoare ca să pot să rulez și mai bine echipa și ca să se simtă mai bine fetele. Ideea este că, campionatul este lung și sper să-l ducem până la capăt din cauza coronavirusului. Dar sincer, trebuie să luăm step-by-step fiecare meci și să luăm ce e mai bun, iar meciurile pe care trebuie să le câștigăm, să le câștigăm”, mai spune Carmin Popa, antrenor CSU Simona Halep

De asemenea, FRB a decis să organizeze la București primul turneu al campionatului feminin. Astfel, toate cele 12 echipe din seria unică se vor aduna în Capitală și vor disputa partidele în Arena de Baschet și în Sala Agronomia.

Până la sfârșitul anului 2020 se vor mai disputa trei turnee, două ce vor programa tot câte 3 meciuri de echipă și unul ce va avea două partide pentru fiecare participantă. Gazdele acestor turnee vor fi stabilite ulterior. Returul se va juca în perioada 4 ianuarie - 8 aprilie cu etape pe terenul echipelor, dacă vor fi permise.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233