dobroge.tv

Live

Dispenserele pentru dezinfectant amplasate în blocuri, doar de decor

10 noiembrie 2020
Publicitate

Cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc alarmant, iar igiena este cuvântul de ordine în această perioadă. Însă nu toți țin cont de acest lucru. În unele scări de bloc din Constanța nu există gel dezinfectant. Dispenserele sunt goale și pline de praf, semn că n-au mai fost folosite de multă vreme. Iar acolo unde este gel antibacterian, mulți nici nu îl folosesc. În prezent, asociațiile de proprietari care vor dezinfectant în scări trebuie să se descurce singure.

Cazurile de coronavirus cresc de la o zi la alta, iar igiena este esențială pentru a ne proteja în această perioadă. Acasă, în magazine, pe stradă, măsurile de protecție sunt necesare când vine vorba de sănătate. Dezinfectarea este, cel mai probabil, principala regulă pe care trebuie să o respectăm. În starea de urgență, autoritățile publice locale au fost nevoite să pună dispensere și soluții dezinfectante în scările de bloc. Așa s-a întâmplat și în Constanța. Acum, însă, la intrarea în multe blocuri nu mai există gel antibacterian.

Într-o scară de bloc, dispenserul pentru dezinfectant este gol. Un alt bloc, aceeași situație.

Într-o scară de bloc, nu există gel dezinfectant. Dovadă că aparatul nu a mai fost folosit de mult este și praful de pe dispenser.

Așa este în zona Tomis Nord. Constănțenii care locuiesc în blocurile respective pur și simplu nu au cu ce să se dezinfecteze la intrare. Sunt și cazuri fericite, chiar în același cartier.

Da, este. E bine că este și e bine că funcționează”, afirmă o constănțeancă.

Nu peste tot dispenserele pot fi folosite foarte ușor. Și nu toți locatarii care au la intrarea în bloc gel antibacterian îl folosesc. Unii nici măcar nu știu de existența lui.

În scările de bloc în care încă există gel dezinfectant, dispenserele funcționează foarte greu.

Unele blocuri din oraș au la intrare gel antibacterian pentru că a fost cumpărat de asociațiile de proprietari. Oamenii au avut grijă singuri să aibă dezinfectant în scară.

Cumpărăm și duc bonul la doamna administrator și împarte la toți locatarii”, spune o constănțeancă

În schimb, acolo unde nu se strâng bani pentru dezinfectant, nu există alte soluții prea curând. Reprezentanții municipalității au precizat pentru Dobrogea TV că, deocamdată, nu au luat în calcul reumplerea dispenserelor din blocuri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233