dobroge.tv

Live

Agenții economici, cei mai afectați de noile restricții impuse de autorități

10 noiembrie 2020
Publicitate

Agenții economici sunt cei mai afectați de noile restricții. Programul redus înseamnă pierderi și mai mari. Oamenii cred că închiderea la ora 21.00 nu este cea mai bună soluție și speră ca lucrurile să revină la normal cât mai curând.

La centrele comerciale, seara era cel mai aglomerat. Atunci ieșeau oamenii de la serviciu și veneau la cumpărături. Acum, însă programul este limitat. La ora 21.00 angajații trebuie să închidă, conform noii ordonanțe de urgență. Angajații din malluri spun că un program redus înseamnă mai puțini clienți și, automat, vânzări mai mici.

Clienții noștri obișnuiau să vină după ora 16.30, când terminau serviciul la noi în magazin. Ne ajuta faptul că mallul se închidea la ora 22.00. Acum pot spune că acea oră ne afectează pentru că astfel clienții au mai mult timp la dispoziție să-și cumpere și să-și achiziționeze acele obiecte necesare”, spune Luiza Călin, manager magazin.

Faptul că sunt la pensie pentru mine e suficient și dimineața. Probabil este mai greu pentru cei care lucrează, probabil sunt mai afectați”, spune o constănțeancă.

Dar cei mai afectați, au fost de departe patronii teraselor acoperite. Conform noilor reglementări, afacerile li s-au închis complet. Unii agenți economici se bazează pe serviciile de tip delivery ca să-și mențină afacerea pe linia de plutire.

Deși suntem în luna noiembrie, mulți agenți economici au păstrat terasele deschise în speranța că poate vor atrage câțiva clienți.

Programul s-a micșorat până la orele 21.00. Noi eram un restaurant care după amiaza aveam clienți, mai mult seara, după ce fiecare își termina programul la serviciu. Veneau să mănânce, sa ia cina, sa bea un pahar de vin. Suntem foarte afectați. Vânzările au scăzut la un sfert din ce aveam înainte”, spune managera unui restaurant din Constanța.

Unii constănțeni sunt de părere că aceste măsuri nu vor schimba mare lucru în evoluția pandemiei.

Nu prea sunt de acord cu restricționarea pe timp de noapte. Doar tinerii ce mai ies noaptea. Că în rest cei mai în vârstă nu”, spune un constănțean.

Conform noilor reglementări, circulația este interzisă între orele 23.00 și 05.00, cu câteva excepții. Purtarea măștii este obligatorie atât în interior cât și în exterior. Școlile trec toate în online, iar angajații trec la telemuncă acolo unde este posibil.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233