Povestea unui polițist român ce a salvat 60 de vieți în doar trei ani, a ajuns pe un panou publicitar din New York
Robert, un polițist de frontieră din județul Bihor, a salvat în trei ani viețile a 60 de oameni. La doar 23 de ani, acesta a donat lunar sânge, ce a fost folosit pentru pacienții aflați în stare critică. Povestea a fost folosită într-o campanie, fiind proiectată pe un panou publicitar din New York.
Ministerul Afacerilor Interne a scris pe pagina de Facebook povestea lui Robert. Acesta s-a oferit să doneze pentru prima dată sânge atunci când se pregătea să devină polițist de frontieră, în anul 2017. Comandantul a rugat elevii să doneze sânge pentru o persoană ce se zbătea între viață și moarte, iar Robert a fost primul care a sărit în ajutor. De acolo, și până la a-și face un obicei din acest gest, a fost doar un pas.
Acesta a aflat că Centrul de Transfuzie Oradea are mare nevoie de sânge, așa că a promis că va merge lunar să doneze. Robert s-a ținut de cuvânt și astfel, a salvat viețile a 60 de oameni. Mai mult decât atât, acesta și-a convins și colegii să participe la campania de donare de sânge.
Povestea lui Robert a ajuns să fie cunoscută și peste hotare, prin intermediul campaniei Blood Network, proiectate pe unul dintre panourile publicitare din piața Times Square, din New York. Robert și alți trei donatori au devenit cunoscuţi în Statele Unite ale Americii drept adevărați eroi.
„23 de ani și 60 de vieți salvate.
El este Robert și este polițist de frontieră, dar mai mult de atât, este unul dintre donatorii constanți de sânge din România. Povestea lui începe în 2017, pe când se pregătea să devină polițist de frontieră.
- Venim cu o rugăminte către voi. O persoană se zbate între viață și moarte pe un pat de spital. Are urgent nevoie de sânge pentru transfuzie. Dacă vreți să ajutați, v-am rămâne recunoscători, le-a spus comandantul elevilor adunați pe platoul unității.
- Donez eu!, a răspuns Robert, fiind primul care a făcut un pas în față.
Era prima dată când dona sânge și nu știa exact procedura, însă voia să ajute.
Această primă experiență l-a făcut să înțeleagă cât de important este sângele pentru un pacient aflat în stare gravă.
La absolvirea școlii, când Robert a fost repartizat chiar în județul lui, a mers să doneze sânge și la Centrul de Transfuzie Oradea. Acolo a fost abordat de o persoană:
- Eu sunt coordonatoarea acestui centru și vreau să-îți mulțumesc pentru gestul tău, pentru că sunt din ce în ce mai puțini donatori. Vreau să te rog ceva. Există o nevoie imensă de sânge, sunt foarte mulți oameni care au nevoie de transfuzie. N-ai vrea să devii donator permanent?
- Ce ar trebui să fac?
- La vârsta și la sănătatea ta, poți dona o dată pe lună. Înscrie-te în programul nostru, ai putea salva multe vieți.
- Nu trebuie să mă rugați! Vă promit că în fiecare lună voi fi aici!
De atunci și până în prezent, Robert și-a ținut promisiunea, iar cu sângele lui a ajutat 60 de oameni aflați în stare critică.
Un singur lucru regretă, faptul că într-o lună nu a putut ajunge să doneze, pentru că era în concediu. Dar ca să se revanșeze, și-a motivat colegii, astfel că săptămâna trecută au mers cu toții să doneze sânge la Centrul de Transfuzie.
El este Robert, are 23 de ani și, până acum, a ajutat 60 de oameni... repetăm acest lucru pentru că ceea ce el face este extraordinar! Robert, te salutăm cu respect, admirație și prețuire! Mulțumim! Donarea de sânge salvează vieți!
P.S. Povestea lui a ajuns să fie proiectată pe unul dintre panourile publicitare din Times Square, în New York. Robert și alți trei donatori au devenit cunoscuţi acolo ca adevăraţi eroi, prin intermediul campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold şi Neversea. Am vrut să-l cunoașteți și voi măcar pe unul dintre ei!”, este postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.
Sursă foto: Facebook Ministerul Afacerilor Interne