dobroge.tv

Live

CARANTINĂ PARŢIALĂ ÎN ROMÂNIA

Terasele de la malul mării, închise pentru 30 de zile: evenimentele private, interzise!

07 noiembrie 2020
Publicitate

Și terasele vor avea de suferit odată cu declanșarea carantinei parțiale. Acestea vor fi închise pentru 30 de zile, după ce secretarul de stat Raed Arafat a explicat în ce regim sunt încadrate spațiile cărora li s-a pus sticlă sau diverși pereți. De asemenea, evenimentele publice sau private vor fi interzise.

Patronii teraselor de la malul mării au tot încercat în ultima perioadă să vină cu soluții pentru a-și păstra clienții. Unii au ales să pună sticlă de jur împrejur, alții au pus diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldură. Însă acum riscă să-și închidă afacerea.

Oamenii sunt de părere că aceste măsuri sunt prea drastice și nu vor stopa înmulțirea cazurilor de covid. Mai mult, aceste norme restrictive au consecințe grave asupra economiei.

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a explicat în ce regim sunt încadrate terasele cărora li s-au pus sticlă sau diverși pereți și a menționat că aceste spații devin închise.: „Un spațiu închis este cel care are un acoperiș și două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare. Deci, orice spațiu care are astfel de descriere se tratează ca spațiu închis, și atunci se aplică regula spațiilor închise din restaurante".

De asemenea, la nivelul întregii țări vor fi interzise și toate petrecerile private.

"Interzicerea reuniunilor cu prilejul petrecerilor, aniversărilor, sărbătorilor în spații deschise sau închise. Bine, aici nu vorbim de membrii unei familii care se întâlnesc între ei în casă, dar petreceri, sărbători, onomastici etc., acestea se interzic, tot pentru reducerea contactului și limitarea mobilității", a mai declarat Raed Arafat.

Noile măsuri impuse ar urma să intre în vigoare de luni și vor fi valabile pentru 30 de zile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233