dobroge.tv

Live

Căldura se lasă așteptată în unele blocuri din Constanța: ''Asta e, mai punem o pătură''

04 noiembrie 2020
Publicitate

Avem o rețea de termoficare depășită în orașul Constanța. Este realitatea pe care o recunosc autoritățile și care spun că fac tot posibilul pentru a remedia problemele. Iar în acest timp, mulți constănțeni stau fără căldură în apartamente chiar dacă, oficial, agentul termic ar fi trebuit furnizat de la începutul lunii.

În blocul T4 de pe Aleea Capidava din Constanța oamenii nu au căldură în calorifere. De la începutul lunii ar fi trebuit să fie distribuit agentul termic, însă, deocamdată, locatarii sunt nevoiți să mai pună un rând de haine pe ei. Norocoși sunt cei care s-au debranșat de la sistemul de termoficare și și-au montat centrale în apartamente. Este mai confortabil, plătesc mai puțin, spun oamenii, și nici nu au de suferit atunci când există avarii.

Motivul pentru care constănțenii de pe Aleea Capidava nu au căldură este o avarie. Se încearcă rezolvarea ei, dau asigurări autoritățile. Doar că procesul este unul complicat.

Problemele pe rețeaua de termoficare nu sunt puține. Se vede pe teren, se vede și în dispeceratul RADET. Iar cauza defecțiunilor este simplă: o rețea depășită din multe puncte de vedere.

„Starea conductelor pe care le avem în municipiul Constanţa este, în unele zone, destul de corodată, destul de afectată de vreme”, a declarat Liviu Popa, administrator special al RADET.

Dincolo de avariile care apar în rețea și care împiedică furinizarea agentului termic, și acolo unde există, temperaturile nu sunt așa cum s-ar aștepta consumatorii. Cu o astfel de situație se confruntă constănțenii racordați la RADET care locuiesc în zona Brătianu.

"Călduțe, asta e, mai punem o pătură”, a spus o constănţeancă.

"Sunt probleme tehnice care pot apărea atât din cauza reţelelor administrate de RADET, cât şi din cauza instalaţiilor de încălzire din condominiu care sunt în administrarea asociațiilor de proprietari”, a declarat Bogdan Orozan, director Termoficare RADET.

Pe de altă parte, mai există un motiv pentru care nu toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al orașului au căldură. Nu toate asociațiile de proprietari ar fi luat încă decizia de a umple caloriferele cu agent termic.

„Apar deseori conflicte sau discuţii între membrii asociaţiei pe motivul că o parte din ei vor căldură, alţii nu vor, asociația decide. Noi furnizăm în întreg orașul pentru cei racordaţi, dar fiecare are posibilitatea să pornească atunci când doreşte căldura în imobil”, a conchis Liviu Popa.

Întreaga rețea a sistemului de termoficare din municipiul Constanța ar urma să fie modernizată în anii următorii. Până atunci, constănțenii trebuie să se încarce cu răbdare pentru că avariile vor mai apărea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233