dobroge.tv

Live

Constanţa, în scenariu roşu - deşi este obligatorie, constănţenii uită de mască: ''Nu vreau s-o port''

03 noiembrie 2020
Publicitate

Masca a devenit, de astăzi, obligatorie în toate spațiile publice din Constanța, după ce în municipiu s-a depășit o rată de infectare de 3,5 la mia de locuitori. Nu toți vor să respecte, însă, această regulă. Dar, din fericire, cei mai mulți cetățeni sunt responsabili. Și tot de astăzi, toate unitățile de învățământ au intrat, pentru 14 zile, în scenariul roșu.

Pentru mulți, masca de protecție este opțională. O scot din buzunare sau o așază corespunzător doar în fața camerelor de luat vederi. Pe unii, însă, nu-i sperie nimic. Așa au reacționat câteva persoane marți, în prima zi în care municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de pragul de 3,5 la mia de locuitori. Masca de protecție devine, astfel, obligatorie, în toate spațiile publice din oraș, timp de 14 zile. Sunt constănțeni care spun că nu-i ușor să poarte peste tot masca de protecție, însă o fac.

Cei mai mulți respectă regulile. Măsura purtării măștii în spațiile publice era esențială, sunt de părere constănțenii, mai ales că, în ultimele zile, cazurile de infectări cu virusul SARS-cOV2 au crescut alarmant în municipiu.

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice nu este singura măsură luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Toate unitățile şcolare de stat și particulare din municipiul Constanța vor funcționa, două săptămâni, în scenariul roșu. Cu alte cuvinte, copiii vor învăța de acasă, online. Este o decizie cu care sunt de acord și reprezentanții elevilor constănțeni, dar și cadrele didactice. Consiliul Județean al Elevilor, atrage, însă, încă o dată, atenția asupra lipsei dispozitivelor necesare.

Situația nu este la fel de bine văzută și de părinți. Mulți trebuie să depună eforturi pentru a se ocupa de copii de acasă, atunci când cei mici au cursuri online.

În municipiul Constanța au fost introduse noi restricții după ce rata de incidență a atins 3,5 la mia de locuitori. Luni, în județ a fost înregistrat un număr record de noi infectări: 375, iar marți - 182.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233