dobroge.tv

Live

Sute de apeluri la TelVerde: constănţenii îi reclamă pe cei pe care îi văd fără mască

02 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Nu mai puțin de 400 de apeluri primesc, zilnic, autoritățile constănțene, pe tema COVID-19. Unii reclamă încălcarea regulilor sanitare, alții vor să obțină diferite lămuriri cu privire la pandemie. Constănțenii spun că nu ar ezita să sesizeze atunci când, de exemplu, oamenii nu poartă măștile de protecție. Spun că se gândesc la sănătatea lor. Iar pentru astfel de situații, la nivel național a fost înființat un număr special de telefon. Psihologii au și o explicație: suntem într-o perioadă de criză, iar oamenii reacționează diferit.

Numărul cazurilor de covid crește de la o zi la alta. Și, în acest condiții, mulți nu se tem pentru sănătatea lor. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât mulți dintre cei care „uită” sau nu vor să poarte mască sunt persoane în vârstă, adică vulnerabile. Însă, dincolo de îmbolnăvire, mai există un risc.

Dacă scoţi masca într-o zonă aglomerată, rişti să fii reclamat la autorități. Orice cetățean poate sesiza încălcări ale normelor de protecția sanitară la numărul de telefon 0800.800.165.

Amenda pentru nepurtarea măștii, de exemplu, poate ajunge până la 2.500 de lei. Sancțiuni se aplică și pentru alte nereguli.

Datele oficiale arată că, începând din septembrie și până în prezent, autoritățile constănțene au primit, zilnic, trei, patru sute de apeluri. Oamenii au sesizat încălcări ale normelor sanitare, dar s-au și solicitat lămuriri cu privire la pandemia de COVID-19.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233