dobroge.tv

Live

Liceul Tehnologic ''Dimitrie Leonida'' și cel Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, modernizate din banii constănţenilor

08 decembrie 2023
Publicitate

Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida și cel Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța vor fi modernizate și reabilitate cu bani europeni! Așa se lăudau, autoritățile locale, în vremea fostei conduceri, însă realitatea este alta. Termenul de finalizare se aproape a trecut. Lucrările vor fi totuși continuate, dar cu bani din buzunarul constănțenilor.

Lucrările de la liceul Tehnologic Dimitrie Leonida și cel Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța nu vor fi gata până la sfârșitul anului. Proiectele de reabilitare care au fost finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 ar fi trebuit să fie finalizate în acest an, însă acest lucru nu va fi posibil.

“De ce nu se finalizează? Pentru că sunt lucrări de exterior impuse de ISU, care în acest moment nu mai pot fi finalizate, respectiv bazinul de la Telecom, plus consolidări prin torcretare la stâlpii de rezistență care au apărut la decopertate și care au avut nevoie de proiect, dispoziții de șantier și lucrări suplimentare”, a spus Ani MERLĂ, director al Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene.

Și asta nu este singura veste proastă. Pe lângă faptul că lucrările vor fi prelungite, acestea trebuie susținute acum cu bani din bugetul local. Mai mult, încă nu se știe ce sumă ar fi necesară pentru ca aceste două unități de învățământ să fie gata.

“Referitor la sume, aceeași situație este și la Leonida, din punct de vedere al lucrărilor exterioare. Am spus și la comisia 1 că nu pot să dau o sumă exactă, noi încercăm să decontăm cât mai mult și să rămână câteva mii, zeci de mii de lei din bugetul local, dar nu putem știi dacă constructorii vor veni cu situațiile de lucrări la timp”, a precizat Ani MERLĂ, director al Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene.

Cel puțin la capitolul nerespectarea termenelor, autoritățile locale au întodeauna explicațiile potrivite.

“Livrările de echipamente solicitate de colectivul didactic, care au fost întârziate datorită componentelor din Ucraina și nu numai și imposibilitatea asamblării lor de către furnizorul din Germania”, a menţionat Ani MERLĂ, director al Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene.

Continuarea lucrările de modernizare și reabilitare de la cele două unități de învățământ din Constanța a fost votată de consilierii locali.

„Se aprobă continuarea implementării activităților proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida, Constanța”, după data de 31 decembrie 2023”

„Se aprobă continuarea implementării activităților proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicații, Constanța”, după data de 31 decembrie 2023 ” , se arată în proiectele de hotărâre.

Astfel, cele două unități de învățământ ar trebui să fie gata până în luna decembrie 2024.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233