dobroge.tv

Live

Vânătorul de mine M 270 ''Sublocotenent Ion Ghiculescu'' înfruntă provocările Atlanticului în drum spre casă

23 noiembrie 2023
Publicitate

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” a traversat Canalul Mânecii, a avut prima escală, iar acum înfruntă provocările Atlanticului în drum spre casă. Marinarii militari au parcurs o perioadă foarte intensă de pregătire. Aceștia au trecut printr-un proces amplu de instruire, având la bază cele patru părți componente: instrucția individuală, instrucția colectivă, instruirea teoretică și, bineînțeles, instruirea practică.

Cu siguranță nu este uşor să navighezi pe o mare montată, într-o zonă extrem de complexă şi aglomerată precum Marea Nordului și vestitul Canal al Mânecii. Însă, pregătirea marinarilor militari și-a spus cuvântul. Echipajul Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” a dat dovadă de tenacitate, punând în aplicare noile cunoștințe asimilate. Cu un moral ridicat și instruire de nivel înalt, marinarii militari români au navigat prin apele agitate ale Mării Nordului și Canalului Mânecii.

“Am parcurs o perioadă foarte intensă de pregătire, printr-un proces amplu de instruire, având la bază cele patru părți componente ale acesteia: instrucția individuală, instrucția colectivă, instruirea teoretică și, bineînțeles, instruirea practică”, a spus lt. cdor Denis GIUBERNEA, comandant Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”.

Instruirea individuală a marinarilor români a fost realizată prin intermediul Navy International Defence Training, iar cea colectivă s-a desfășurat sub coordonarea Fleet Operational Standards and Training.

“FOST este o structură a Royal Navy care oferă programe de instruire și evaluare recunoscute la nivel mondial. Practic, nicio navă al Royal Navy nu pleacă în misiune până nu trece prin aceste certificări”, a spus lt. cdor Denis GIUBERNEA, comandant Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”.

Întreaga misiune îi ambiționează pe marinarii militari să dea tot ce au mai bun pentru ca primul voiaj spre România al vânătorului de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” să se desfășoare în condiții excelente.

“Echipajul vânătorului de mine M 270 «Slt. Ion Ghiculescu» a absolvit examenul și a devenit astfel o echipă performantă, gata de îndeplinirea misiunilor ordonate. Nu i-a fost nimănui ușor, acest lucru este cert, dar știm ce provocări ne așteaptă în Marea Neagră. Minele aflate în derivă reprezintă o amenințare iminentă, o amenințare directă pentru statele din zonă și pentru liniile de comunicații maritime”, a spus lt. cdor Denis GIUBERNEA, comandant Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”.

Această achiziție, cu siguranță, va permite României, prin Forțele Navale să rămână un Aliat cheie al NATO și să aibă o contribuție directă la securitatea maritimă a regiunii. Nava militară a plecat din portul scoțian Rosyth, pe 15 noiembrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233