dobroge.tv

Live

Primele avioane Eurofighter ale Forţelor Aeriene Germane au ajuns la baza militară Mihail Kogălniceanu

23 noiembrie 2023
Publicitate

Germania a trimis avioane de luptă în România pentru a suplimenta supravegherea spațiului aerian. Este vorba despre aeronavele Eurofighter ale Forţelor Aeriene Germane care vor România în cadrul misiunii de poliţie aeriană întărită. De asemenea, la începutul acestei luni primele cinci avioane F16 trimise de Olanda au aterizat la Feteşti. Acestea vor fi folosite la pregătirea piloţilor ucraineni.

Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au sosit miercuri la baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa. Misiunea de poliție antiaeriană Air Policing South au fost trimise pentru a întări siguranța spațiului aerian din Dobrogea.

„Îi întâmpin cu căldură pe membrii contingentului german de intervenţie în România. Participând din nou la misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter, arătăm că suntem alături de aliatul nostru, România, şi colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat”, a declarat Ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer.

Șeful Statului Major al Apărării a anunțat încă de săptămâna trecută că în România vor ajunge vor ajunge mai multe aeronave din Germania și Turcia.

„ Vă confirm că este o lună importantă pentru ceea ce desfășurăm în consolidarea capabilităților Armatei României. Așteptăm și până la sfârșitul lunii urmează să sosească în România aeronave germane și aeronave turce care vor contribui la misiunea de poliție aeriană întărită, executată pentru apărarea spațiului aerian al României și spațiului aerian al NATO”, declara, săptămâna trecută, gen. Daniel PETRESCU, șef al Statului Major al Apărării.

Astfel, de pe 27 noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter vor fi operaţionale, şi vor consolida apărarea aeriană la flancul sud-estic al NATO. De asemenea, au fost deja implementate măsuri de pregătire pentru desfăşurarea contingentului german, format dintr-un total de 150 de militari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233