dobroge.tv

Live

Reduceri fictive de Black Friday. Un constănțean a sesizat Protecția Consumatorilor după ce a urmărit un produs, iar la „promoție” era cu aproape 1.500 de lei mai scump

14 noiembrie 2023
Publicitate

A urmărit un produs timp de două săptămâni să-l cumpere redus de Black Friday și s-a trezit că este mai scump cu aproape 1.500 lei. Este povestea unui constănțean care era cât pe ce să fie păcălit de una dintre cele mai mari platforme online de cumpărături din țară. A făcut plângere la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și acum așteaptă soluționarea cazului.

„Nu degeaba se numește Vinerea Neagră”- spune Stelian, un tânăr din Constanța care era cât pe ce să pice în „capcanele” reducerilor de Black Friday. Bărbatul a urmărit încă din timp un frigider pe unul dintre cele mai mari site-uri online din țară și a așteptat discount-ul pentru a-l achiziționa la un preț mult mai mic. Însă, surpriză!

La unele produse am avut surpriza de a lua produsele, de fapt nici nu le-am mai luat, dar am avut surpriza să fie prețurile nu de două ori mai mari, dar un sfert, un sfert și puțin mai mare. La o combină frigorifică experiența pe care am trăit-o, a fost că prețul de pornire înainte de Black Friday a fost 2.999 lei, la ora 07.00-08.00 dimineața când am dat refresh pe pagină m-am trezit că prețul a fost de 3.500 de lei, ulterior seara a ajuns la 4.000 de lei”, spune Stelian Ardeleanu, constănțean.

Acolo unde prețurile nu s-au majorat, au rămas la fel ca înainte de „marile oferte”. Multe dintre produsele pe care le avea deja în coș Stelian, au fost cumpărate cu aceiași bani în ziua de Black Friday.

„La aceste produse, baterii, baterii de baie, sistem de duș încastrat, toate însumate au fost undeva la 5.000 lei, dar discount-ul a fost inexistent. A fost o seară „neagră” de Black Friday”, mai spune Stelian Ardeleanu, constănțean.

O altă problemă cu care s-a confruntat tânărul a fost „stocul epuizat” încă de la prima oră.

„Încă o chestie care mi s-a părut dubioasă. La un televizor de 164 diagonala când s-a deschis site-ul și am dat refresh la pagina era stoc epuizat. Adică n-ar avea cum. Nu zic că am intrat primul pe site, dar produsul era în wishlist, adică direct acolo m-am dus”, a mai declarat Stelian Ardeleanu, constănțean.

Stelian s-a gândit că nimeni nu merită să plătească mai mult pe ceva ce înainte de presupusa ofertă era la un preț mult mai mic, de aceea a făcut reclamația site-ului la Administrația Națională pentru Protecția Consumatorilor.

„Când zici Black Friday mă gândesc la lichidări de stoc, dar se pare că în România înseamnă cu totul altceva: prețuri înșelătoare. Mi-a lăsat un gust amar anul acesta Black Friday”, mai spune Stelian Ardeleanu, constănțean.

Dacă operatorul economic a mărit prețul înainte de perioada celor de 30 zile aici se poate considera un comportament incorect al operatorului economic dacă respective el nu a făcut reducerea la cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile”, a declarat Ecaterina Scînteie, comisar șef CJPC Constanța.

Stelian nu a fost singurul care era să cadă în „plasă”. Unii constănțeni susțin că au mai luat astfel de țepe de-a lungul timpului, motiv pentru care nu mai cred în „reducerile” de Black Friday.

„Am mai luat și țeapă, doar de unde comand tot timpul, acolo urmăresc ofertele și de acolo comand”, spune o constănțeancă.

„Am urmărit prețurile și se măreau înainte de Black Friday, doar păre că sunt mai mici, dar nu sunt de fapt”, spune o altă constănțeancă.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, reprezentanții ANPC ne sfătuiesc să analizăm cu mare atenție toate site-urile și review-urile pentru a nu fi păcăliți. Comisarii OPC vor verifica plângerea constănțeanului. Dacă se dovedește că operatorul economic se află la prima abatere va primi doar un avertisment, însă dacă acesta a mai aplicat astfel de „practici”, atunci el va fi sancționat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233