dobroge.tv

Live

Mai multe joburi de Black Friday. Cele mai mari creșteri au fost în retail, transport/logistică și call-center

10 noiembrie 2023
Publicitate

Angajatorii s-au pregătit pentru creșterea volumului de activitate din perioada Black Friday. Numărul total de joburi din piață a crescut cu peste 20% în ultima lună. Cele mai mari creșteri au fost în retail, transport/logistică și call-center.

Angajatorii fac demersurile necesare pentru a putea ține pasul cu intensificarea activității din această lună, atunci când încep să se deruleze campaniile de Black Friday. Aproape 34.000 de joburi noi au fost postate de la începutul lunii octombrie, în creștere cu peste 20% față de luna septembrie. Cel mai mult se caută curieri, lucrători comerciali, lucrători în depozite și operatori call-center.

„Am intrat în acea perioadă a anului cu vârfuri în zonele de consum în care retailerii, fashion retailerii sau jucătorii din e-commerce au volume mari de vânzări și, prin urmare, au nevoie să suplimenteze echipele. Asta înseamnă mai mulți oameni în prima linie, în departamentele de vânzări, dar și în sectoarele adiacente – livrări, curierat, suport tehnic pentru clienți. Este o perioadă foarte aglomerată pentru aceste industrii, care creează în fiecare an portițe importante de oportunități pentru candidații aflați în căutarea unui loc de muncă, în special pentru cei din categoria entry level”, spune Bogdan Badea, CEO la cea mai mare platformă de recrutare online din România.

În acest moment, pe platforma de recrutare online sunt disponibile 1.100 de joburi de curier, 3.700 de locuri de muncă de operator call-center, 3.300 pentru lucrători comerciali și 3.700 pentru lucrători în depozit.

„Potrivit datelor Salario, salariul oferit unui curier este, în medie, de 2.900 de lei pe lună. Un candidat care aplică pentru un job de operator call-center trebuie să se aștepte la un salariu mediu de 2.800 de lei, în timp ce un lucrător comercial sau un lucrător în depozit poate încasa aproximativ 2.700 de lei pe lună”, arată datele de pe platforma de recrutare online.

Pentru orașele mari, precum București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași, și în special pentru acei angajați care lucrează și în ture de weekend, salariile pot ajunge să fie și cu 40% - 50% mai mari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233