dobroge.tv

Live

Expoziția ,,Ascensiunea” are loc la Centrul Cultural Județean Constanța ''Teodor T. Burada'' - intrarea este gratuită. Adina Dogaru: Este vorba de toate urcușurile și coborâșurile vieții

10 noiembrie 2023
Publicitate

Indiferent de problemele vieții, de câte urcușuri și coborâșuri are un om, viața este într-o continuă ascensiune. Acesta este mesajul artistic pe care pictorul Adina Dogaru a încercat să-l transpună prin operele sale care au fost apreciate chiar și de criticii de artă. Expoziția ,,Ascensiune” este găzduită de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” până pe 16 noiembrie. Intrarea este gratuită.

Destinul omului nu este unul linear nici în operele de artă. Pictorul Adina Dogaru a creat câteva tablouri care redau un mesaj subtil și anume că viața este mereu într-un trend ascendent. Printre culorile vibrante și profunzimea universului tematic, artista ne arată că indiferent de problemele care apar în viață, omul este într-o continuă dezvoltare.

Haosul vieții cotidiene și puterea divină fac parte din viața omului, spune artista. Fără probleme nu am putea evolua, iar fără credința în Dumnezeu nu am putea să ne ridicăm.

“Este vorba de toate urcușurile și coborâșurile vieții. Fiecare lucrare reprezintă o stare sufletească, o trăire emoțională, după o cădere sau o coborâre, sau combinate între ele și am încercat să dezvolt ascensiunea noastră, materială, profesională, dar și ascensiunea spirituală”, a spus Adina DOGARU, pictoriță.

Tablourile sale au stârnit și atenția criticilor de artă care au reușit să pătrundă în universul artistului plin de dinamism și personalitate. O astfel de expoziție este inedită și asta pentru că abstractul operelor ascunde mesaje pe care doar cei inițiați le pot descifra.

“Este o abordare stilistică nouă. Abordarea nouă a artistei se realizează într-o cromatică foarte vie, care se cere descifrată printr-o gândire plastică, prin meditație și are o puternică conotație spirituală”, a spus Geta DELEANU, critic de artă.

Expoziția ,,Ascensiunea” are loc la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și este în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța. Picturile pot fi vizionate până săptămâna viitoare, iar intrarea este gratuită.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233