dobroge.tv

Live

Constanţa se pregăteşte de Sărbători. Aproape 4 milioane de lei a alocat Primăria Constanța pentru beculețe, ghirlande și ornamente

09 noiembrie 2023
Publicitate

Constanța pe primul loc în topul celor mai scumpe oraşe în ceea ce privește iluminatul festiv de sărbători. 800.000 de euro va cheltui municipalitatea pentru beculețele, ghirlandele și ornamentele cu care va fi împodobit orașul de la malul mării. Adică, cu 40% mai mult față de anul trecut când s-au cheltuit aproape 3 milioane de lei.

Constanța se pregătește să îmbrace hainele de iarnă, cu luminițele de sărbători specifice. Ca și în anii trecuți, marile bulevarde, centrul și zona peninsulară vor lumina în zeci de culori, spre bucuria constănțenilor de toate vârstele. De pildă, bulevardul I.C. Brătianu a fost deja amenajat, iar acum firma care a câștigat licitația a trecut la următoarele artere din oraș. Aproape patru milioane de lei a alocat Primăria Constanța pentru beculețe, ghirlande și ornamentele, adică 800.000 de euro.

“Mii de beculețe, ghirlande şi perdele luminoase vor fi montate pe străzile , bulevardele constănţene, Piața Ovidiu şi parcuri . Toate produsele sunt instalaţii de exterior echipate cu sursa de lumina de tip led ca să sigure consum mic de energie electrică”, a spus Luminița LARE, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Constanța.

Primăria Constanța nu este pentru prima dată când cheltuiește sume deloc de neglijat pe iluminatul de sărbători. De pildă, anul trecut municipalitatea a alocat cea mai mare sumă din țară, 2,9 milioane de lei iar în 2021, aproape 5 milioane de lei, adică peste un million de euro. Constănțenii spun că nu este un moment bun să cheltuim o sumă atât de mare pe luminițe.

„Nu-i momentul acum, nu-i momentul. Toată lumea trage de bani, ei pun floricele în băț”

„Am văzut pe Facebook. Absurd”

„ Bătaie de joc de banii contribuabililor”

Unii constănţeni susțin că această sumă nu se justifică și că orașul nostru are nevoie de investiții în alte locuri, cum ar fi: sănătate, străzi sau parcări.

În acești bani nu este prevăzută și organizarea unui Târg de Crăciun. Asta în condițiile în care Brașovul cheltuiește doar 2,5 milioane de lei, Clujul 1,2 milioane de lei, iar Sibiul folosește instalațiile de anul trecut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233