dobroge.tv

Live

Membri ai Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România, filiala Constanța, şi mai mulţi preoţi au donat astăzi sânge. IPS Teodosie: Această donare înseamnă ''dai viață pentru viață''

09 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Dacă doriți să salvați o viață și sănătatea vă permite, nu mai stați pe gânduri. Donați sânge! Un litru poate salva până la trei vieți iar, pentru pacienții care depind de această cantitate, astfel de eforturi sunt vitale. Membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România, filiala Constanța, au înțeles acest lucru, iar astăzi împreună cu mai mulți preoți, precum și cu Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie au mers la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge. Prin această acțiune se dorește acoperirea lipsei de sânge din spitale și dăruirea unei noi șanse la viață pentru cei aflați în suferință.

Solicitările spitalelor din județ sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienți cu boli grave, copii si adulți, au nevoie de tratament transfuzional. Fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament. Asociația Studenților Creștin-Ortodocși au organizat joi o acțiunea de donare de sânge „Uniți pentru viață” care a avut loc la Centrul de Transfuzii Constanța.

„Donarea de sânge reprezintă un act de solidaritate față de cei aflați în nevoie, iar astăzi 25 de donatori au dat curs invitației noastre de a participa la campania de donare de sânge ,,Uniți pentru Viață”, organizată la nivel național în toate celelalte 17 filiale din țară”, a spus Andrei-Florin CIOBANU, președinte ASCOR Constanța.

“Invităm cât mai multă lume să fie alături de noi în campaniile de donare pentru a înțelege nevoia de sânge, oamenii care se află pe patul de spital și au nevoie de acest ajutor al nostru pe care îl putem face rupându-ne o oră, o oră jumătate din viața noastră”, a spus Simona BONCU, secretar ASCOR Constanța.

Sângele este un dar neprețuit care nu poate fi înlocuit de nimic altceva. Fiecare donator devine un adevărat erou, pentru că, prin simpla lor contribuție, ei pot salva vieți umane. Donarea de sânge este o acțiune nobilă și altruistă care poate face diferența între viață și moarte, iar tinerii au înțeles acest lucru.

“Ca să ajut persoanele care au nevoie de sânge”

“Voi fi viitor medic și conștientizez nevoie a de sânge pe care o are societatea în momentul actual”

„Pentru noi donarea de sânge ar trebui să devină o obișnuință și prin donare de sânge reușim să salvăm chiar și până la trei vieți”, a spus Andrei-Florin CIOBANU, președinte ASCOR Constanța.

Prin această acțiune se dorește acoperirea lipsei de sânge din spitale și dăruirea unei noi șanse la viață pentru cei aflați în suferință. Alături de membrii ASCOR au fost și mai mulți preoți, precum și Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Este o nevoie mare pentru că atâția oameni bolnavi care pierd sângele și au nevoie ca să și-l recupereze vor beneficia de această donare de sânge care însemnează „dai viață pentru viață”. Un sânge venit la vreme pentru un om care are pierdere de sânge și nu mai poate să trăiască dacă nu primește însemnează salvarea vieții”, a spus ÎPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului.

Acest act de generozitate arată că suntem dispuși să ne implicăm în binele altora și să oferim o mână de ajutor atunci când este cel mai nevoie. Este un act care ne conectează la partea noastră umană cea mai bună, la empatie și la compasiune.

„Donarea de sânge ca gest făcut de orice persoană cu o bună stare de sănătate care a împlinit 18 ani este un gest indispensabil pentru ca pacienții care au nevoie de tratament transfuzional să poată fi tratați. Dacă nu există donatori toți cei care sunt în spitalele din România, ca și în alte țări, și al căror tratament include și transfuzia nu vor putea fi tratați”,  a spus dr. Alina DOBROTĂ, directorul Centrului de Regional de Transfuzii Constanța.

Pot dona cei care au până în 65 de ani, au o greutate de peste 50 kg și nu au suferit boli precum hepatită virală sau infecție HiV. Persoanele care au peste 50 de ani trebuie să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu suferă de boli care ar contraindica donarea de sânge. Înainte de donare, oamenii trebuie să mănânce ceva ușor, sandwich-uri, fructe sau lactate și să bea minimum 500 ml de lichide.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233