dobroge.tv

Live

Încă o zi de proteste. Angajații Caselor Județene de Asigurări de Sănătate au protestat astăzi în Capitală - sindicaliștii anunţă că vor sista plățile către spitale și furnizorii de servicii

09 noiembrie 2023
Publicitate

Încă o zi de proteste. Angajații Caselor Județene de Asigurări de Sănătate au protestat astăzi în capitală alături de colegii lor din CNAS. Oamenii se plâng și spun că nu au mai primit o creștere salarială din 2018. Ba mai mult, sindicaliștii au susținut că din 12 noiembrie vor sista plățile către spitale și furnizorii de servicii.

Sute de angajați ai Caselor de Asigurări de Sănătate din toată țara au protestat joi în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate din București. Este a șasea zi în care salariații au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile, iar activitatea CJAS-urilor a fost perturbată.

„Întregul sistem va fi afectat, în câteva zile, oamenii din spitale, angajații din toate spitalele din România se vor duce la bancomate si vor vedea ca nu au fost alimentate cardurile lor. Pentru că oamenii ăștia nu mai fac nicio plată până când problema lor nu este rezolvată. Gândiți-vă că au niște salarii din 2018. Nu au mai crescut cu un leu leafa, muncesc de le sar ochii din cap, 2.500 de oameni fac munca pentru 4.000 și nimeni nu vrea sa le rezolve aceasta problema care nu înseamna un efort care să dea România peste cap. Banii sunt în bugetul Casei, nu au nevoie de suplimentări”, a declarat președintele Blocul Național Sindical, Dumitru Costin.

Concret, începând cu 12 noiembrie, angajații CNAS, membri ai Federației Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliată Blocului Național Sindical, aflați în protest generalizat la nivel național pe perioadă nedeterminată, vor sista plățile către spitale și furnizorii de servicii.

„Protestul este generalizat, pe perioadă nedeterminată şi este generat de lipsa dialogului social, nerezolvarea problemelor din sistem, dar şi de faptul că salariile nu au mai crescut din 2018, au precizat sindicatele”, au transmis sindicaliștii.

„De 6 ani de zile salariile noastre nu s-au mișcat. De 6 ani de zile economia noastră s-a dus în jos și toate prețurile sunt în sus, iar oamenii care lucrează aici lucrează pe salarii între 3.000 și 4.000 lei net”, a spus Leonard DRĂGHICI, lider Sindicatul CAS Tomis Constanța.

Angajații CJAS Constanța vor asigura doar urgențele între orele 08.00-09.00 și 16.00-17.00, precum: serviciile pentru duplicarea cardurilor de sănătate, aprobări pentru aparate de oxigen, stome sau servicii necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilități. În prezent, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate sunt 67 de angajați și 580.000 de asigurați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233