dobroge.tv

Live

Angajații Casei Județeane de Asigurări de Sănătate din Constanța au protestat și astăzi. ''De 6 ani de zile salariile noastre nu s-au mișcat''

08 noiembrie 2023
de
Publicitate

Angajații Casei Județeane de Asigurări de Sănătate din Constanța au protestat și astăzi. Oamenii și-au strigat din nou nemulțumirile în fața instituției. Vor salarii decente, conform muncii depuse și deblocarea posturilor. Dacă nu le vor fi rezolvate solicitările, angajații amenință că nu vor mai elibera adeverințe, carduri sau formulare. Însă, vor fi asigurate doar urgențele. Proteste au avut loc și în toate județe din țară

Angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Caselor Județene au intrat în protest generalizat pe perioada nedeterminată, la începutul lunii noiembrie, când a fost sistată total activitatea cu publicul, în intervalul 9.00 – 16.00.

„Proiectul de lege trimis în Parlament viza în mod direct salarizarea lucrătorilor din CNAS, anumiți miniștri și parlamentari au intervenit prin amendate pentru alte tipuri de categorii de salariați din sectorul de sănătate publică, ce nu erau vizați de proiectul legii. În aceste condiții, ne-am trezit în ultima săptămână de lucru a sesiunii parlamentare precedente (luna iunie), că proiectul de lege ajuns pe agenda plenului Camerei Deputaților a fost retras de la vot, motivul fiind că impactul financiar este unul foarte mare din cauza acestor noi amendamente”, au transmis reprezentanții Blocului Național Sindical.

În luna iulie oamenii au ieși în stradă și și-au strigat nemulțumirile. Tot atunci au primit și promisiuni, însă fără niciun rezultat. Așa că angajații CNAS din toate județe, inclusiv Constanța au protestat și miercuri în fața instituției.

"De 6 ani de zile salariile noastre nu s-au mișcat, de 6 ani de zile economia noastră s-a dus în jos și toate prețurile sunt în sus, iar oamenii care lucrează aici lucrează pe salarii între 3.000 și 4.000 lei net", a spus Leonard DRĂGHICI, lider Sindicatul CAS Tomis Constanța.

Angajații CJAS de la Constanța spun că salariile lor au rămas neschimbate din 2018, în schimb volumul de muncă este acum mult mai mare. Aceasta este și principala cauză pentru care mulți oameni au plecat la alte instituții, iar cei rămași abia mai fac față.

"Suntem singura institiuție din țară care validăm decontăm și verificăm serviciile medicale din absolut tot județul respectiv celelalte case din țară. Oamenii au plecat unde fac aceeași muncă dar sunt mai bine plătiți", a precizat Leonard DRĂGHICI, lider Sindicatul CAS Tomis Constanța.

Pe perioada protestului, angajații vor asigura doar urgențele între orele 08.00-09.00 și 16.00-17.00, precum: serviciile pentru duplicarea cardurilor de sănătate, aprobări pentru aparate de oxigen, stome sau servicii necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilități.

"Protestul este până pe data de 30 el se va transforma probabil într-o grevă dacă factorii de decizie nu întețeg să ne ia în seamă", a mai spus Leonard DRĂGHICI, lider Sindicatul CAS Tomis Constanța.

La CJAS Constanța, activitatea cu publicul este oprită total, în intervalul orar 9.00 – 16.00, încă de joi, 2 noiembrie. În prezent, laCasa Județeană de Asigurări de Sănătate sunt 67 de angajați și 580.000 de asigurați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233