dobroge.tv

Live

Premieră la Teatrul de Stat Constanța: va fi pus în scenă spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”

03 noiembrie 2023
Publicitate

Spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” va fi pus în scenă sâmbătă și duminică, în ambele zile de la ora 19, la Sala Studio din Constanța. Piesa spune povestea unui curatoare de artă, fostă cântăreață, care, ajunsă în Veneția, retrăiește alături de alți artiști amintiri reale sau ficționale din istoria muzicii ușoare românești, petrecute sau nu la Mamaia.

În acest sfârșit de săptămână, la Teatrul de Stat Constanța va avea loc prima premieră din această stagiune: „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul de la Mamaia”.

„Un spectacol cu multă emoție, cu nostalgie, cu umor, candoare, care va bucura extrem de mulți constănțeni, indiferent de vârstă și în care se vor regăsi cu poveștile lor personale dar și cu amintirile legate de ceea ce a însemnat și poate va însemna din nou Festivalul de Muzică de la Mamaia”, a declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrului de Stat Constanța.

Spectacolul spune povestea unei curatoare de artă contemporană, fostă cântăreață în tinerețe. Aceasta câștigă selecția pentru a reprezenta România la Bienala de Artă din Veneția, unde petrece 6 luni. În această perioadă, 10 performeri închiși în expoziție retrăiesc amintiri reale sau ficționale din istoria muzicii ușoare românești, petrecute sau nu la Mamaia, legate de vedete iconice, dar mai ales de destinele artistice mici, neîmplinite. Regia le aparține Elenei Morar și lui Gabriel Sandu, dramaturgul fiind responsabil și de colajul de texte care au stat la baza spectacolului.

„Un spectacol la care s-a lucrat cu mult drag, care abordează cu foarte mult drag, cu mult respect, dar și cu foarte multă curiozitate și creativitate destinul artistului major dar și artistului minor, legate de Festivalul Mamaia”, a declarat Elena Morar, regizor.

„Sunt mândru de text, dar el nu ar fi fost același fără poveștile acestor oameni. Nu este un spectacol biografic pentru niciunul dintre ei, dar este inspirat din caracterul, din emoțiile, din viețile lor și ficționalizat într-o proporție foarte mare”, a declarat dramaturg Gabriel Sandu, regizor.

„10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” va fi pus în scenă sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 19.00, apoi și duminică, 5 noiembrie, la aceeași oră. Constănțenii sunt așteptați să vadă spectacolul în Sala Studio de pe strada Ion Lahovari, numărul 2A.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233