dobroge.tv

Live

Școala Gimnazială nr.1 Topalu, campioana reciclării

02 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Școala Gimnazială nr.1 Topalu este câștigătoarea proiectului „Adună PET cu PET și tratează școala cu resPEcT!” inițiat de Asociația Cernavodă Plus. Implicați au fost elevii, părinții, cadrele didactice, Primăria comunei Topalu și Consiliul Local. Peste 1.000 de kg de plastic au fost colectate în cadrul proiectului finanțat de Lidl România.

„Asociația Cernavodă Plus a participat la un concurs de proiecte și a câștigat pentru proiectul ‹‹Adună PET cu PET și tratează școala cu resPEcT!›› un grant în valoare de 50.000 de lei. Am intenționat să implicăm elevii și corpul profesoral din cele patru localități participante: orașul Cernavodă, comuna Seimeni, comuna Topalu și comuna Rasova la activități de colectare a plasticului pe termen lung, începând din data de 1 februarie și încheindu-se cu data de 30 mai. Pentru măsurarea acestor cantități, le-am pus la dispoziție opt cântare electronice, opt cântare din plastic și opt agente. La finalul perioadei, școala ce înregistra cea mai mare cantitate de plastic per elev devenea câștigătoarea unui sistem fotovoltaic de 6 kw”, a declarat Otilia Ionașcu, președintele Asociației Cernavodă Plus

Ca premiu Școala Gimnazială nr.1 Topalu a primit mai multe panouri fotovoltaice. De atunci, cheltuielile unității de învățământ s-au redus semnificativ, iar banii economisiți vor fi investiți în infrastructura educațională.

„Le-am obținut prin muncă comună, de echipă. În vară au fost montate și cu siguranță, cheltuielile pe termen lung la utilități, mă refer la energie electrică vor fi diminuate considerabil”, a declarat Camelia Șerban, directorul Școlii nr. 1 Topalu.

„Cei care ne-au motivat și împins de la spate au fost elevii. Ei tot timpul au venit cu idei și ne-au spus unde să mergem, de unde să colectăm și atunci ei au fost pionii principali”, a declarat Mihaela Buzulică, profesor.

Opt școli din orașul Cernavodă și comunele Seimeni, Topalu și Rasova au participat la concursul inițiat de Asociația Cernavodă Plus. Proiectului „Adună PET cu PET și tratează școala cu resPEcT!” face parte din programul „Cu Apele Curate”. Acesta reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și a afluenților săi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233