dobroge.tv

Live

Preșcolarii de la grupa mijlocie ''Raze marine'' de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Constanța, în vizită la stația de sortare și reciclare

27 octombrie 2023
Publicitate

Preșcolarii de la grupa mijlocie „Raze marine” de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Constanța, coordonați de educatoarele Lavinia Enescu și Larisa Mateescu au fost joi în vizită la stația de sortare și reciclare.

După ce s-au echipat cu veste, copiii au luat parte la o lecție de ecologie, a cărei principală temă a fost colectarea separate, apoi au trecut la vizitarea activităților din cadrul secției.

„Copiii au aflat ce înseamnă colectarea separată, cum se sortează deșeurile la bandă, au văzut cum se balotează hârtia, cartonul și aluminiul, dar și cum se sortează plasticul pe culori, pentru ca apoi să fie trimis către reciclatorii finali. Au fost curioși și încântați să vadă cum se tranformă folia LDPE în saci menajeri și folie industrială", au scris pe pagina lor de socializare reprezentanții companiei de salubrizare a orașului Constanța.

La finalul vizitei, cei mici au primit câte un pachet cu trei saci de diferite culori fabricați chiar în stația de sortare și reciclare: albastru pentru deșeuri de hârtie și carton, galben pentru deșeuri de plastic și metal și verde pentru deșeuri de sticlă. Copiii au înțeles că nu toate deșeurile sunt gunoaie, iar deșeurile reciclabile pot deveni resurse dacă sunt colectate separat.

Scopul acestei vizite a fost de a-i determina pe copii să colecteze separat și să protejeze mediul și, prin intermediul lor, colectarea separată să devină un obicei și în rândul familiei și prietenilor. Vizita a făcut parte din cadrul Programului Național „Săptămâna Verde”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233