dobroge.tv

Live

Volumul ''Omagiul Eroilor'', lansat la Constanța. În cadrul evenimentului, s-a vorbit despre semnificația acestei zile, precum și despre sacrificiul militarilor care au luptat pe front

25 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și la Biblioteca Județeană din Constanța. În cadrul evenimentului „Onor Armatei Române!” s-a vorbit despre semnificația acestei zile, precum și despre sacrificiul militarilor care au luptat pe front. De asemenea, a fost lansat și volumul „Omagiu eroilor”, semnat de colonelul în rezervă Remus Macovei. În final, toți cei prezenți au putut admira expoziția de carte „Eroismul ostașilor români reflectat în literatura română”.

Pe 25 octombrie 1944 trupele Regimentului 34 infanterie au eliberat, cu pierderi grele, ultimele două orașe aflate sub ocupația hitleristă, Satu Mare și Carei. Până la acea dată România nu a avut o sărbătoare la nivelul tuturor categoriilor de forțe, iar eliberarea României prin sacrificiul ostașilor a fost marcată în fiecare an prin diferite ceremonii.

În cadrul evenimentul „Onor Armatei Române!”, dedicat Zilei Armatei Române care s-a desfășurat la Biblioteca Județeană din Constanța, a avut loc conferința „Semnificația zilei de 25 octombrie” și lansarea volumului „Omagiu eroilor”, semnat de col. (r.) Remus Macovei.

Este o carte care se adresează tinerilor. Ei pot afla din această lucrare informații despre eroii din fiecare localitate și despre cei care au realizat monumentele. Lansarea cărții s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Cu prilejul acestei manifestări a fost organizată și expoziția de carte „Eroismul ostașilor români reflectat în literatura română”. Aceasta se află în holul de la etajul II și poate fi vizitată până la sfârșitul lunii noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Constanța și Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233