dobroge.tv

Live

Sindicaliștii din Poliție ar putea ieşi din nou în stradă. Aceștia reclamă salarizarea precară din ultimii ani, deficitul de personal şi dotarea insuficientă

24 octombrie 2023
Publicitate

Sindicaliștii din Poliție aduc din nou în atenție problemele cu care spun că se confruntă sistemul. Aceștia reclamă salarizarea precară din ultimii ani, deficitul de personal şi dotarea insuficientă. Iar de această dată, solicită de urgență o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Speră că, de această dată, în urma unor eventuale discuții, se vor găsi rezolvări.

În ultimele luni, sindicaliștii din Poliție au informat perioadic factorii de decizie despre problemele cu care se confruntă angajații. S-au adunat mai multe nemulțumiri, spun oamenii legii. Salarizarea precară, deficitul major de personal – care implică și un număr ridicat de ore suplimentare – sau dotarea insuficientă sunt câteva dintre cele semnalte de sindicaliști. Vor să fie primiți de premierul României Marcel Ciolacu și ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu. 

Deocamdată, le solicită public:

„- actualizarea, la prima rectificare bugetară, a sporurilor și indemnizațiilor, în funcție de cuantumul salariilor din prezent;

- actualizarea salarizării în raport cu rata inflației și costurile tot mai crescute ale utilităților și coșului zilnic

- actualizarea normei de hrană și a normei de echipare, prin raportare la valoarea actuală a indicilor prețurilor produselor de consum/utilităților și la datele statistice furnizate oficial de către INS;

- actualizarea, la prețul pieței, a compensației pentru chirie acordate polițiștilor, deoarece, în prezent, aceasta se raportează la anul 2009".

Sindicaliștii mai vor și majorarea, la procentul maxim prevăzut de legislația în vigoare, a sporului de suprasolicitare neuropsihică. Aceșia vor să fie raportat la volumul, complexitatea și riscurile profesionale. Mai mult, și incompatibilitățile și interdicțiile pe care le au polițiștii judiciariști sunt un argument adus în discuție de reprezentanții oamenilor legii când vine vorba de majorarea sporului de suprasolicitare. Sindicaliștii mai cer și:

„- prevederea, în bugetul de stat aferent 2024, a sumelor pentru plata angajaților MAI care vor fi implicați în cele două sesiuni de alegeri electorale din anul următor, similar membrilor birourilor electorale de circumscripție."

Nu în ultimul rând, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual cere și un nou Statut al polițistului, inclusiv un Ghid al carierei.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233