dobroge.tv

Live

Un nou volum de poezii a fost lansat la Biblioteca Județeană din Constanța. Lansarea de carte a fost urmată de un recital de poezie al poetei Iulia Mihalcea, în ambianța sonoră a muzicii lui Sebastian Burneci

24 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un nou volum de poezii a fost lansat la Biblioteca Județeană din Constanța. Iulia Mihalcea a scris în cele peste 120 de pagini poezii despre „război și pace”, „copacul cu numărul 12”, „chiștoace” și „baloane de săpun”. Cartea este tradusă și în limba franceză. Cei care au participat la eveniment au luat acasă un volum cu autograful autoarei.

„Ceasul bate sacadat/Mă lovește cu limbi obosite/ De atâtea ture/Smulge minute și le face grămadă/În maldărul de pantofi vechi”. Așa începe prima poezie din volumul „Bric-à-Brac”, semnat de Iulia Mihalcea. Cartea sa de poezii a fost lansată luni seară la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța.

Veți descoperi în paginile cărții o fereastră către un univers în care realul și artisticul se îmbină în mod armonios. Fie că explorează prin poezie, pictură, teatru sau film, Iulia ne dezvăluie un exercițiu existențial, o căutare continuă a unor noi modalități de exprimare.

Atitudinea sa avangardistă și curajul de a se exprima prin diferite forme artistice sunt mărturii ale unei schimbări fundamentale în modul în care percepe lumea.

Lansarea de carte a fost urmată de un recital de poezie al poetei, în ambianța sonoră a muzicii lui Sebastian Burneci.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Autoarea speră ca, în curând, să termine și al doilea volum. S-a apucat deja de lucru, însă tematica este diferită. Iulia Mihalcea s-a născut în Tulcea și are, printre altele, un master în Filozofie în critică de artă pe care l-a făcut la Univeristatea Paris 8. Din 2014 este membră a Uniunii Teatrale din România.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233