dobroge.tv

Live

Momente emoționante la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Părinți, bunici și studenți cu lacrimi în ochi la ceremonia de depunere a jurământului militar: „Oriunde va fi vom fi cu gândul la ea”

20 octombrie 2023
Publicitate

Emoții mari pentru peste 70 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Astăzi a avut loc cel mai important moment din viitoarea lor carieră. Cu uniforma bine aranjată și cu textul în gând studenții militari au rostit jurământul. Pentru fiecare dintre ei acesta este primul pas pe care îl fac în cariera militară. Alături de ei au fost și familiile care le-au urat mult succes în noul lor drum.

Sunt mulți studenți care se trezesc dimineața și se îndreaptă către universitate sau colegiu pentru a-și urma cursurile, dar există însă și acei tineri care aleg să își dedice tinerețea și viața în slujba armatei. A fi student militar este o experiență aparte, o călătorie unică și plină de aventuri, dar în același timp o alegere care implică sacrificii deosebite și o ambiție mare. Este și cazul Fabiolei.

„Mi-am dorit foarte mult la secția militară chiar de anul trecut doar că au fost niște probleme la proba sportive și nu am reușit. M-am ambiționat și am reușit să iau proba anul acesta”, a declarat Fabiola Rusu, studentă anul I Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

În noul său drum îi are alături pe părinții și sora ei. Iubește uniforma militară și marea, iar faptul că aceasta este o meserie mai mult pentru băieți nu o sperie deloc. Este ambițioasă și sigură că va reuși.

„Vreau să ajung cât mai sus posibil. Pe o navă, pe un pescador, oriunde doar să am o carieră militară foarte bună”, a mai declarat Fabiola Rusu, studentă anul I Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

„Și eu mi-am dorit în copilărie să fiu în cadrul Armatei, nu am reușit. Am încercat și în maturitate și copilul meu mi-a îndeplinit visul. Sper să aibă numai reușite în viață, este o luptătoare, este o ambițioasă și sigur va reuși. A plecat cu gândul că își va apărea țara. Oriunde va fi vom fi cu gândul la ea să fie bine”, a declarat Mihaela Rusu, mama Fabiolei.

Tatăl Fabiolei: Asta și-a dorit, asta face.

Reporter: Aveți emoții pentru ea?

Tatăl Fabiolei: Bineînțeles!

Alexandra a venit din Suceava. Spune că a fi student militar nu este doar o experiență academică, ci este o chemare și o misiune. În una dintre cele mai importante zile din viața ei au fost alături și părinții săi.

„Am considerat că marea este locul care îmi va șlefui cel mai bine caracterul și consider că acesta este locul potrivit pentru mine. Sunt curajoasă și sunt sigură că voi reuși și voi merge până la capăt”, a declarat Alexandra Zaharia, studentă anul I Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

„Nici n-am crezut că vor fi așa de multe emoții. Este un moment încărcat de emoție pentru că a reușit să-și îndeplinească visul să ajungă în acest domeniu prestigios și îi urmăm o carieră deosebită. O susținem din toate punctele de vedere și ne dorim să ajungă acolo unde își dorește să ajungă”, au declarat părintii Alexandrei.

Să fii student marinar militar nu înseamnă doar să înveți lucruri legate de marină. Înseamnă să fii pregătit să acționezi sub presiune, să iei decizii rapide în situații de urgență și să fii mereu vigilent.

„Aș alege viața pe mare, dar dacă nu ai un colectiv care să te ajute și cu care să colaborezi, lucrurile nu vor merge cum mi-aș dori. Am mai spus și o spun de fiecare dată, din clasa a IX-a, m-am legat să învăț carte, iar acum m-am legat să folosesc tot ceea ce am învățat și voi învăța pentru țară”, a declarat Claudiu Cojocărașu, student anul I Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

79 de studenți militari, 26 de fete și 53 de băieți din în anul I au depus vineri Jurământul Militar.

„Jurământ care în opinia mea este punctul de referință a unui militar, este momentul care validează intrarea studentului în marea familie a armatei. Este o mare provocare și importantă pentru noi să-i instruim, să-i pregătim astfel încât peste patru ani să devină ofițeri de nădejde ai Forțelor Navale Române. În Academia Navală vor fi instruiți să nu-i sperie nimic, să fie curajoși”, a declarat cdor. ing. Gabriel Moise, locțiitorul comandantului Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Ceremonia s-a încheiat cu un marș militar.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233