dobroge.tv

Live

Temperaturi de vară în plină toamnă. Vremea frumoasă i-a atras pe turiști la mare: „Ne-am luat o mică vacanță”

20 octombrie 2023
Publicitate

La malul mării avem parte de o toamnă călduroasă. Mai mulți turiști au profitat de temperaturile ridicate care s-au anunțat în acest weekend și-au dat vacanța la munte, pe câteva zile la Constanța. În continuare, valorile se vor menține neobișnuit de ridicate pentru această perioadă.

Constănțeancă: Să luăm aer, aer curat.. să privim marea.

Reporter: Cum sunt temperaturile?

Constănțeancă: Plăcute.

A fost o vreme călduroasă cu o adiere ușoară de vânt, care te ducea cu gândul la luna mai. Soarele gâdila cu razele sale orice trecător, care se bucura de priveliștea neprețuită a clădirii istorice construită în stil Art Nouveau la malul Mării Negre.

Anul acesta, vara intră în prelungiri. Deși ne aflăm la jumătatea lunii octombrie, weekend-ul călduros i-a atras pe turiști la mare, pentru o zi, două sau chiar trei, în funcție de posibilități, a transmis Maria Mîner, reporter Dobrogea TV.

Nu doar constănțenii au profitat de vremea nemaipomenită de la mare, ci și mai mulți turiști din București, Botoșani, ba chiar și din Italia. Au ascultat pescărușii, acompaniați de sunetul valurilor care se spărgeau la mal spre deosebire de lunile de vară, când pe plaje răsuna muzica beach-barurilor. Pe litoral, în mijlocul toamnei, mai frumos decât în sezonul estival, au confirmat turiștii.

„Eu sunt de la Botoșani, el este din Italia. Mie îmi place foarte mult acum, în perioada aceasta că este frumos, este cald. Vrem să mergem sus ca să mâncăm ceva, el fiind a doua oară când vine încoace”, spune o turistă.

O familie din București a ales să se bucure de un weekend prelungit la Constanța. Decizia a fost luată spontan, atunci când la rubrica meteo, se anunțau 30 de grade la mare.

Reporter: Petreceți weekend-ul la mare?

Turist: Exact, da, ne-am luat o mică vacanță.

Reporter: Sperați să faceți plajă?

Turist: Nu neapărat, doar să stăm în soare.

„Frumos, suntem norocoși de vreme bună astăzi și e chiar plăcut. Ne place că în zona asta au renovat, este foarte frumos”, spune o turistă.

Oamenii au dorit să imortalizeze momentul. Fotografii cu Cazionul pe spate, selfie-uri cu marea și videoclipuri pe care le vor trimite rudelor.

„Superb, de trei zile umblăm ca disperatele. De ieri până azi am făcut 19.000 de pași”, spune o turistă.

Meteorologii spun că vom avea parte de vreme bună tot weekend-ul.

„Weekend-ul acesta, pe litoral, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile pe care le așteptăm se vor situa în jurul valorii de 30 de grade celsius, cu mult peste normele climatologice ale acestei perioade. De asemenea și în Dobrogea temperaturile sunt ridicate”, a declarat Mia Stamate, meteorolog.

De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea ușor, însă vremea se va menține caldă până la final de lună. De luni, pe litoral se vor înregistra între 23 și 25 de grade Celsius, iar în vestul Dobrogei, mercurul din termometre va urca până la 27 de grade.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233