dobroge.tv

Live

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus astăzi jurământul

20 octombrie 2023
Publicitate

Jurământul militar s-a auzit și în curtea Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. Cu uniforma bine aranjată și plini de emoții - aşa au păşit elevii în faţa superiorilor şi a părinţilor. De acum înainte îi aşteaptă o misiune dificilă, dar şi cu multe satisfacţii. 76 de tineri au jurat astăzi credință patriei.

Jurământul de credință față de Patrie și neam a fost rostit, într-un glas, în prezența reprezentanților conducerii Statului Major al Forțelor Navale, comandanților de mari unități, precum și a familiilor și prietenilor elevilor.

„Nu este moment mai înălțător și mai onorant decât jurământul de credință dat neamului românesc. Jurământul militar reprezintă adeziunea sacră prin care cetățeanul român se angajează cu toată ființa și conștiința să-și îndeplinească obligațiile față de patrie și popor. Am jurat cu toții solemn în fața drapelului de luptă să ne îndeplinim cu cinste și demnitate misiunea de a apăra pământul strămoșesc, independența și suveranitatea patriei”, a declarat M. M. pr. Marius Irimia, maistru militar de comandă a Statului Major al Forțelor Navale.

Emoționați, dar încrezători că vor trece cu bine peste toate provocările, cei 76 de elevi militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” vor începe de astăzi o nouă etapă din viața lor.

„Pentru acești tineri, ziua de astăzi reprezintă începutul unei călătorii extraordinare, care îi va transforma în luptători dedicați și profesioniști ai Forțelor Navale”, a declarat cdor. Valentin Nae, comandant Școala Militară de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Maeștrii militari reprezintă spiritul neînfricat și mâinile pricepute care lucrează în umbră pentru a păstra pacea și securitatea.

„Această zi reprezintă un nou început în viața dumneavoastră și trebuie să fiți convinși că veți avea alături de voi comandanți și instructori experimentați care vor transforma în luptători veritabili, iar mai apoi în specialiști care își vor aduce aportul la îndeplinirea misiunilor încredințate structurilor din care vor face parte”, a declarat contraamiral de flotilă Marcel Neculae, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale.

Ceremonia militară a marcat finalul perioadei de pregătire militară generală, în cadrul căreia elevii de anul I au învățat bazele instrucției militare, au susținut ședințe de trageri cu armamentul individual și au luat contact cu valorile și tradițiile fundamentale ale Marinei Militare.

Școala Militară de Maiștri este o instituție de învățământ militar unică, în România, prin specificul său. Unitatea are ca principală misiune formarea, specializarea și perfecționarea personalului necesar Forțelor Navale, precum și altor beneficiari, în vederea exploatării, întreținerii și reparării tehnicii și armamentului din dotare, asigurând totodată competențele de lideri ai structurilor de la baza carierei militare, echipă, grupă și echipaj.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233