dobroge.tv

Live

Studenții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța vor depune mâine Jurământul Militar

19 octombrie 2023
Publicitate

Sute de studenți și elevi militari vor depune mâine jurământul de credință față de patrie. Cu uniforma bine aranjată, cu textul în gând şi cu multe emoţii. Aşa vor păşi tinerii în faţa superiorilor şi a părinţilor. Este primul pas pe care tinerii îl fac în cariera militară.

Studenții militari înmatriculați în anul I la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” vor depune vineri jurământul miliari. Este de vorba de 29 de fete și 52 de băieți care urmează programele de studii de licență Navigație, Hidrografie și Echipamente Navale, Electromecanică Navală, Electromecanică, Inginerie și Management Naval și Portuar.

„De la începutul lunii septembrie până în prezent, studenții au parcurs un modul de pregătire militară generală, destinat să îi familiarizeze cu specificul pentru care au optat odată cu admiterea la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Ceremonia de depunere a Jurământului Militar se va desfășura pe platoul mare din incinta Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.”, au transmis reprezentanții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Și cei 76 de elevi militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” vor depune Jurământul Militar.

„Ceremonia militară va marca finalul perioadei de pregătire militară generală, în cadrul căreia elevii de anul I au învățat bazele instrucției militare, au susținut ședințe de trageri cu armamentul individual și au luat contact cu valorile și tradițiile fundamentale ale Marinei Militare”.

Jurămintele de credință față de Patrie și neam vor fi rostite, într-un glas, în prezența reprezentanților conducerii Statului Major al Forțelor Navale, comandanților de mari unități, Forțelor Navale Române și ai instituțiilor beneficiare de cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, precum și a membrilor familiilor și a prietenilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233