dobroge.tv

Live

Modificările fiscale își spun cuvântul. Angajații din IT vor să-și schimbe jobul pentru un salariu mai bun

13 octombrie 2023
Publicitate

Modificările fiscale își spun cuvântul. Angajații din IT vor să-și schimbe jobul pentru un salariu mai bun. O altă treime din cei care au un loc de muncă se bazează pe faptul că angajatorul va compensa scăderea banilor rezultată din impozitare, 21% plănuiesc să își deschidă un SRL, în timp ce alți 19% se gândesc să colaboreze cu angajatorul prin PFA. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Pentru candidații din IT, activând într-un domeniu care a crescut foarte mult în România ultimilor ani, salariul este foarte important. Tocmai de aceea, peste 40% dintre angajați și-ar schimba actualul job pentru mai mulți bani.

„În România, la finalul anului 2022, cei care figurau ca salariați în domeniul informațiilor și comunicațiilor reprezentau 3,4% din totalul populației active în câmpul muncii, potrivit datelor INS. Pe lângă aceștia, mai sunt și alții care colaborează cu companii din IT în sistem de PFA sau microîntreprindere. Mulți dintre aceștia ar urma să fie afectați de măsurile fiscale care sunt în dezbatere, după o perioadă foarte lungă în care au beneficiat de numeroase facilități”, se arată într-un comunicat emis de o platformă de recrutare online.

Sectorul IT atrage lunar, în medie, peste 100.000 de aplicări, în timp ce mulți alții sunt contactați direct de către angajatori. 3 din 4 au în plan să-și schimbe jobul pentru anul viitor.

„Posibilitatea de a lucra doar de acasă este foarte importantă pentru aproape 60% dintre respondenți, alături de flexibilitatea programului de lucru. Peste jumătate preferă să lucreze după propriul program, cu focus pe finalizarea taskurilor și nu pe numărul de ore lucrate. Doar un sfert au declarat că se împacă mai bine cu un program fix, în timp ce 17% au spus că preferă să lucreze câteva ore dimineața și câteva seara”, se mai arată în comunicat.

Totodată, mulți dintre IT-ști au mărturisit că sunt fideli unui singur limbaj de programare, deși cunosc mai multe. În topul beneficiilor preferate de această categorie de angajați, se numără: acțiuni la companie acolo unde există posibilitatea, asigurare de sănătate privată, abonament la clinici medicale private și contribuții la pensii private. Sondajul a fost realizat de o platforma de recurtare online, în perioada septembrie-octombrie 2023, pe un eșantion de 550 de angajați în domeniul IT.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233