dobroge.tv

Live

22 de tablouri care vorbesc despre lumea vegetației pot fi admirate toată luna octombrie de către constănțeni la Art Gallery

11 octombrie 2023
Publicitate

22 de tablouri care vorbesc despre lumea vegetației pot fi admirate toată luna octombrie de către constănțeni la Art Gallery. Vernisajul expoziției de pictură „Roze și mărgăritare”, cu lucrări semnate de Anca Caba vorbesc despre o poezie a formelor şi culorilor, cu care divinitatea a înzestrat natura și pe care doar omul este capabil să o transpună în operele artistice. Mai mult, picturile exprimă sentimentul de nostalgie și admirație față de natură și totodată emoțiile sunt transpuse într-un peisaj vegetal desprins parcă dintr-o poveste.

Natura a fost sursă de inspirație pentru Anca Caba. Talentul și curiozitatea de a descoperi tainele și frumusețea vegetației au făcut-o pe artistă să exprime prin tablourile sale o forță extrem de puternică ce amplifică impactul vizual și a reușit totodată să scoată în evidență amprenta pe care divinitatea și-a pus-o asupra întregii naturi. Este vorba despre Vernisajul expoziției de pictură „Roze și mărgăritare” în care este prezent și un autoportret care funcționează ca o declarație a asumării propriei confesiuni artistice.

„Vernisăm expoziția personală care conține o serie de 22 lucrări. 21 de lucrări vegetale și un autoportret făcut anul acesta. Nu este intitulat întâmplător ,,Roze și Mărgăritare”, marea varietate a vegetalelor din această expoziție este reprezentată de roze pe care le regăsim în asfințit, în lumina soarelui”, a spus Anca CABA, expozant.

Anca Caba este membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța, din anul 2021 și a participat până în prezent la mai multe conferințe, tabere de pictură și a expus lucrările sale în mai multe expoziții colective. Picturile propun un univers liric, cu un limbaj plastic elaborat prin care privitorul este transpus într-un peisaj natural de poveste.

„Expoziția este realizată de așa natură încât să mulțumească atât publicul amator, dar și publicul axat pe zona nonfigurativă atât degustată în zilele noastre”, a mai spus Anca CABA, expozant.

„Lucrările vorbesc despre o dimensiune a sensului propriu al florilor și a grădinii, dar și despre o dimensiune metafizică a acestora. Florile sale se regăsesc fie în expresii plastice care denotă suculența, fie în mase amorfe unde se amestecă cu grădinile cu vegetația în general, spunând povestea etapelor prin care trece natura în evoluția sa”, a spus Cristina GELAN, Lect. Univ. Dr. Facultatea de Arte, Univ. „Ovidius” Constanța.

Expoziția este deschisă publicului iubitor de artă pănă pe 22 octombrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233