dobroge.tv

Live

Un nou simulator de navigație a fost inaugurat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța. ''Această investiție în educație reduce diferența între teorie și practică''

11 octombrie 2023
Publicitate

Un nou simulator de navigație pentru pregătirea studenților și marinarilor militari din Forțele Navale Române din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Acesta este menit să consolideze baza materială de pregătire și instruire, în special pentru echipajele navelor militare fluviale. Este dotat cu echipamente specifice navelor fluviale, mai exact, acesta are 12 modele de nave și cinci zone de navigație. Mai mult, este compus dintr-o stație de instructor și opt pentru studenți.

Noul simulator, care a fost miercuri inaugurat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, îi va ajuta pe studenții și marinarii militari să învețe cum ar trebui să acționeze în cazul în care văd pe mare un obiect plutitor, chiar și o mină marină. 20 de tineri pot fi pregăți concomitent.

„Este un simulator de clasa A pentru navigație pe ape interioare, deci este un simulator de navigație și manevrare. Echipamentele de navigație sunt echipamente reale care se găsesc la navele fluviale”, a spus lt. cdor. S.L. univ. dr. ing. Sergiu ȘERBAN, director Departamentul de Navigație și Transport Naval.

„Pot fi introduse în simulare atât manevre de evitarea minelor marine, manevra navei cu avarie la cârmă, manevra navei cu avarie la sistemul de propulsie. De asemenea, în funcție de imaginația instructorului pot fi simulate și alte tipuri de incidente pentru manevra și navigația fluvială pe timp de noapte, pe timp de vreme rea”, a spus contraamiral de flotilă conf. univ. dr. ing. Alecu TOMA, comandor rector Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Simulator de navigație, de producție norvegiană, răspunde nevoilor actuale de pregătire la standarde ridicate în domeniul navigației pe ape interioare și este dotat cu echipamente specifice navelor fluviale. Concret, acesta conține 12 modele de nave și cinci zone de navigație.

„În ceea ce privește navele civile avem două tipuri de remorchere, două nave pasagere, nave de transport fluviu cargo sau tancuri petroliere, deci cam toata gama care s-ar întâlni pe fluviu”, a spus lt. cdor. S.L. univ. dr. ing. Sergiu ȘERBAN, director Departamentul de Navigație și Transport Naval.

Simulatorul este destinat să consolideze baza materială de pregătire și instruire, pentru studenții și marinarii militari din Forțele Navale Române, în special pentru echipajele navelor militare fluviale. De asemenea, acesta poate fi folosit și de comandanții de flote, precum și de companii private.

„Este important că această investiție în educație reduce diferența între teorie și practică și putem astfel cu resurse limitate din punct de vedere financiar să aducem o pregătire și o perfomană la bordul navelor din cadrul Forțelor Navale Române”, a spus viceamiral Mihai PANAIT, șeful Statului Major al Forțelor Navale.

Mai mult, în acest moment 400 de nave comerciale tranzitează zona de responsabilitate pe mare și fluviu.

„Drumul Dunării către marea cea largă este cheia mântuirii neamului românesc. Este important a fi înțeles astfel încât să putem să dezvoltăm această cunoaștere, să dezvoltăm conștiința fluvială și maritimă în rândul instituțiilor statului, în rândul cetățenilor României astfel încât să putem să investim în această soluție inteligență”, a precizat viceamiral Mihai PANAIT, șeful Statului Major al Forțelor Navale

Pregătirea practică specifică disciplinelor „Navigație fluvială” și „Elemente de navigație fluvială” s-a realizat până acum în Simulatorul integrat de conducere a navei, care conține o singură zonă de ape interioare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233