dobroge.tv

Live

Furtuna a umplut aleile din Mamaia cu dune de nisip. Autorităţile anunţă că vor monta garduri de protecţie în toate staţiunile

09 octombrie 2023
Publicitate

A fost forfotă în stațiunea Mamaia. Din cauza furtunii de duminică, nisipul de pe plajă a ajuns pe faleză. Așa că astăzi, angajații Administrației Bazinale de Apă „Dobrogea - Litoral” au început să strângă nisipul și să monteze gardurile de protecție.

Nisipul de pe plajă a fost spulberat de vântul puternic duminică și aruncat pe faleză. Pe porțiuni uriașe, trotuarele din Mamaia au fost acoperite de o pătură de nisip. Oamenii care au ieșit la plimbare au avut parte de imagini rare.

“A început să se ridice, se vedea și către hotel. A-nceput așa, cam dintr-o dată. Undeva pe la ora 4-5, cam așa”, a spus un turist.

La o asemenea amploare, fenomenul este mai rar. Aleile din Mamaia au fost umplute de mici dune de nisip. Cele mai afectate porțiuni – din dreptul plajelor, nu au încă instalați parapeți de protecție, iar acolo unde existau, rafalele puternice de vânt le-au pus la pământ.

“Este vorba de un sediment diferit, nu mai este doar aluvionar și doar scoici, ci este și o mare fracție lutoasă care vine din sursa plajei submerse folosită pentru extinderea plajelor. Deci, avem și lut”, a spus Adrian BÎLBĂ, doctor în știinte.

Nisipul care a ajuns pe faleza stațiunii Mamaia a fost luat cu lopata și pus la loc. Ba mai mult, angajații Administrației Bazinale de Apă „Dobrogea-Litoral” au început luni să pregătească plajele pentru sezonul rece. Au montați mai mulți parapeți.

“Am plantat în jur de 1.5 km gard de stuf astfel încât energia eoliană să nu transporte nisipul pe aleile din statiuni. Facem Mamaia prima dată, o să-ncepem și-n Eforie, astfel încât până la 20, finele lunii octombrie să finalizăm toate stațiunile cu montarea de garduri”, Hristu UZUN, director Apele Române „Dobrogea-Litoral”.

Pe o lungime de peste șapte kilometri jumătate se vor monta panourile. În Mamaia vor fi cele mai multe – 5,5 kilometri. Stațiunea va fi urmată de cele două Eforii, Costinești, Neptun și Jupiter.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233