dobroge.tv

Live

Explozie de aplicări pe piața muncii. Pragul de un milion de aplicări a fost depășit în luna septembrie, cel mai mare nivel din 2023

06 octombrie 2023
Publicitate

Explozie de aplicări pe piața muncii. Pragul de un milion de aplicări a fost depășit în luna septembrie, cel mai mare nivel din 2023. Cei mai mulți români, mai exact 84,3% au mers către joburile tradiționale, care presupun prezența zilnică la birou. De asemenea, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare 8 din 10 angajați intenționează să-și schimbe locul de muncă în următorul an.

Peste un milion de aplicări au fost înregistrate pe piața muncii în luna septembrie, acesta fiind cel mai ridicat nivel al aplicărilor de la începutul anului și până acum, dar și cu aproximativ 10% mai mult decât în septembrie 2022.

„Cele peste 1 milion de aplicări ne arată o masă de candidați nu doar atenți la joburile noi care apar, ci și dispuși să facă o schimbare în carieră. De altfel, un sondaj pe care l-am realizat recent arăta că 8 din 10 angajați intenționează să-și schimbe locul de muncă în următorul an", a spus Roxana Drăghici, Head of Sales în unei platforme de recrutare online din România.

14,3% dintre aplicări au fost efectuate pentru joburile remote, 84,3% au mers către joburile tradiționale, care presupun prezența zilnică la birou și doar 1,4% au vizat joburile din afara țării.

Retailul a fost domeniul care a atras cele mai multe aplicări, urmat de call center, servicii, IT, financiar și turism.

„Această ierarhie ne arată un interes crescut pentru domenii care vin, în general, cu un număr mare de joburi pentru candidații entry level. Asta înseamnă oportunități pentru candidații foarte tineri, cu vârsta cuprinse între 18 și 24 de ani, dar și pentru cei care au peste 45 de ani, cu experiență în alt domeniu.”, a mai explicat Roxana Drăghici.

Cei mai activi candidați sunt însă cei din categoria de vârstă 25 – 35 de ani, care au adunat 370.000 de aplicări. Continuă să rămână la foarte scurtă distanță de ei tinerii între 18 și 24 de ani,

În ceea ce privește nivelul de carieră la care se află, cei mai mulți candidați se încadrează în zona entry level. În luna septembrie, cel mai mult s-a aplicat pentru joburile din București și Ilfov.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233