dobroge.tv

Live

România s-a dotat cu un vânător de mine. Are un deplasament de 600 de tone și este dotat cu capabilități de luptă contra minelor marine

03 octombrie 2023
Publicitate

România s-a dotat cu un vânător de mine. Nava a primit primul pavilion, odată cu intrarea în serviciul Forțelor Navale Române. Vânătorul de mine este primul dintre cele două prevăzute să fie livrate la noi în țară. Are un deplasament de 600 de tone și este dotat cu capabilități de luptă contra minelor marine. Echipajul navei este format din 40 de marinari militari și un comandant.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” a primit primul pavilion al navei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sfârșitul lunii septembrie în portul britanic Rosyth, din Scoția.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, este primul dintre cele două vânătoare de mine care vor fi livrate prin acordul încheiat între România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Este o navă militară interoperabilă cu structurile NATO, face parte din clasa Sandown, are un deplasament de 600 de tone, pescajul de 2,3 metri și este dotată cu capabilități de luptă contra minelor marine.

Echipajul navei este format din 40 de marinari militari plus comandantul. Aceștia au fost instruiți de britanici, iar în perioada întregul echipaj va desfășura activități pentru instruire, evaluare, certificare și pentru executarea marșului spre portul militar Constanța, unde va ajunge până la sfârșitul acestui an.

„Prin înzestrarea cu vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, Forțele Navale Române contribuie semnificativ la executarea misiunilor specifice din zona de responsabilitate, pentru a consolida mediul de securitate regională, precum și pentru a participa alături de partenerii NATO în cadrul grupărilor navale permanente”, a transmis șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait.

Pentru executarea misiunilor principale, cele două vânătoare de mine preluate de la Marina Regală Britanică vor fi modernizate și dotate cu un sonar de înaltă definiție pentru cercetarea submarină și căutarea de mine, precum și cu sistemul SeaFox de neutralizare a minelor de la distanță.

În valoare totală de 150.000.000 de euro, fără TVA, programul „Vânător de mine” va crește capacitatea Forțelor Navale Române de a acționa eficient pentru contracararea pericolului de mine actual, în scopul protejării căilor de navigație și a infrastructurii critice existente sau în stadiu de dezvoltare din zona de responsabilitate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233